2022-10-20
今日同屋企人去咗將軍澳呢間《花樂》食晚餐,順道行吓河畔吹吹風先😄!安格斯牛肉鍋 $198一打開分量和擺盤都十分驚喜,牛肉脂肪比例均勻,沾上蛋汁或麻醬都一流,加上甜甜的壽喜燒湯汁吸收哂蔬菜的精華,令湯底都好好飲,兩個人食都好足夠👍🏻!海膽松葉蟹茶漬飯 $108將所有配料撈勻,再加埋Wasabi一齊食,超滿足😋😋!三文魚腩2切 $42厚切大大粒,新鮮肥美之餘😋師傅細心地再切幾刀,令三文魚腩咬落更有口感,超好味🥰🥰!壽司🍣 🍣餐廳原來最近推出星期一至五,部分壽司,刺身半價優惠👏👏三文魚壽司更低至8蚊1件!所以我哋就點咗甜蝦壽司、山葵八爪魚軍艦、中拖羅壽司、A5和牛壽司和日本海膽軍艦(選用咗馬糞海膽,份量都幾多,入口亦好鮮甜)串燒🍢🍢即點即燒夠哂惹味,厚切牛舌、秋葵(一D都唔乾)、紫蘇黑豚肉串(紫蘇味好香和焦香味的黑豚肉一齊食,絕配)、七味醬油燒雞肉(肉質嫩滑)甜品🍠 🍠脆炸日本甘薯片配沖繩黑糖 $88甜甜地又脆卜卜,啖啖芝麻甘薯香,食唔停口🤭!海鹽雪糕 $48賣相一流,原來唔止雪糕咁簡單,重有綠茶蕨餅和水玄信餅,呢個透明如水晶嘅甜品,入口即化,帶著天然甜味,都幾特別😋!
安格斯牛肉鍋 $198
海膽松葉蟹茶漬飯 $108
將所有配料撈勻,再加埋Wasabi一齊食,超滿足😋😋!
三文魚腩2切 $42
壽司🍣 🍣
串燒🍢🍢
甜品🍠 🍠
脆炸日本甘薯片配沖繩黑糖 $88
甜甜地又脆卜卜,啖啖芝麻甘薯香,食唔停口🤭!
海鹽雪糕 $48