2021-07-29
今日想食個簡單快lunch,去開油麻地嗰頭就醒起呢間小食店既特色即製厚切三文治。呢間大吃大喝主打即製厚切三文治,另外都有其他小食如台式香酥蛋餅,炸燒賣,炸蝦角,炸紫薯餅,飯餐都有。一排無黎,原來又有新口味。我地叫左兩份即製厚切三文治同一盒飯外賣分享。俾完錢就行去另一邊等拎外賣。芋泥肉鬆三文治加烘底轉麥包 $30+$2+$2 = $34三文治用d好厚身既紙包好,之後用個有蓋盒裝住,衛生方便。肉眼都見到d料塞到爆哂。芋泥好綿滑,甜度適中,原來配鹹鹹地既肉鬆食係非常夾,好正! 麵包叫左烘底,所以放耐左未食住都完全唔會過淋。而個人亦比較鍾意麥包既味道!勁芫莤炒蛋加餐肉三文治 $25+$5 = $30勁芫茜炒蛋三文治本身賣$25,每份額外配料加$5,我加左午餐肉。d料又係塞到爆哂。芫茜好香又新鮮,芫茜粉絲必試!午餐肉超厚身,啖啖肉!呢個我無叫烘底,强烈建議叫烘底!招牌手撕雞飯 $50+$2 = $52個招牌手撕雞飯本身跟一個醬,跟多一個醬加$2。我地要日式胡麻醬同秘制麻辣醬。手撕雞份量唔少,上面灑上白芝麻粒。伴碟仲有梛菜,同埋少少香莤,我鍾意。手撕雞質感有咬口而富雞味,其實無需點醬食都得。三文
芋泥肉鬆三文治加烘底轉麥包 $30+$2+$2 = $34
勁芫莤炒蛋加餐肉三文治 $25+$5 = $30
招牌手撕雞飯 $50+$2 = $52
三文治加$5可配冷熱奶茶,咖啡或自家製飲品。
樽仔薏米水,樽仔奶茶 $10
樽仔薏米水同樽仔奶茶都好大支,樽仔薏米水味道好清,而下底有唔少薏米可以食埋。
總括而言,今次既新口味芋泥肉鬆三文治加烘底轉麥包堅好食!