2021-07-14
🍽大圍親民cafe🍽推介指數❤️❤️❤️❤️🤍同朋友講起上次去煙廠街食cafe價錢親民,晚餐大約一百蚊左右有湯、主食同飲品,原來大圍都有分店。位置近大圍油站,向城門河方向。大門以海水藍作主調,門口擺放menu,仲有特惠外賣晚餐都幾吸引!樓底高,感覺空間感較大。🍽黑松露燴意大利飯配煙肉帶子串HKD108 ✨面層有2串煙肉帶子串,每串都有3粒煙肉包住帶子。煙肉香煎、帶子軟滑新鮮。Risotto 聞落好香黑松露味,食落每啖都有香氣且熟成度剛好。🍽煙三文魚卡邦尼扁意粉HKD88✨面層大大片煙三文魚都遮唔住意粉山,醬汁濃稠度適中,扁意粉掛汁。配料仲有煙肉、雜菇同洋蔥,食落層次豐富。🍓草莓冰茶+HKD15✨晚餐可以自由選擇HKD33或以下飲品,或者加錢轉果茶、奶昔或者特飲等等。士多啤梨紅茶少甜少冰,有士多啤梨配襯,飲落士多啤梨味唔假。🧊凍咖啡✨晚餐配送飲品,飲落咖啡味香滑。🥣餐湯✨南瓜湯都幾香~總結:-食物❤️❤️❤️❤️🤍環境❤️❤️❤️❤️🤍服務❤️❤️❤️❤️❤️.··🏠 Ocio (積存街) (大圍) @ocio_kitchen 📍大圍積存街74-76號地下A舖
推介指數❤️❤️❤️❤️🤍
🍽黑松露燴意大利飯配煙肉帶子串HKD108
🍽煙三文魚卡邦尼扁意粉HKD88
🍓草莓冰茶+HKD15
🧊凍咖啡
✨晚餐配送飲品,飲落咖啡味香滑。
🥣餐湯
✨南瓜湯都幾香~
總結:-
食物❤️❤️❤️❤️🤍