2023-05-19
𓌈˒˒ 屋子咖啡 Uchi Coffee𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 大圍積信街49號安信樓地下P號舖Shop P, G/F, On Shun Mansion, 49 Chik Shun Street, Tai Wai𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥) // 自選提案 //𖦞 明太子拌飯 + 紫蘇伴豆腐 + 醬油蛋漢堡𖦞 醬油蛋拌飯 + 紫蘇伴豆腐 + 關西牛肉煮· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·個人好鐘意屋子咖啡環境 特別係佢個榻榻米區 日系文青 木系風格 而且餐廳無限時 可以同朋友 慢慢食飯、傾計 放慢一下生活節奏食物上主打 // 日式家庭料理 小食 甜品 咖啡 // 擺盤精緻 搭配自選提案 可以按個人口味選擇// 自選提案 //𖦞 明太子拌飯 + 紫蘇伴豆腐 + 醬油蛋漢堡𖦞 醬油蛋拌飯 + 紫蘇伴豆腐 + 關西牛肉煮⌂ 明太子拌飯 $28新鮮紫蘇葉拌鹹香明太子 入口味道稍稍偏鹹 拌上白飯都不足以中和明太子嘅鹹香 ⌂ 醬油蛋拌飯 $25新鮮紫蘇葉配上日式醬油蛋 將蛋汁連同白飯拌好 入口會感覺到兩者結合嘅層次分別 個人覺得醬油蛋令白飯味道提鮮不少 ⌂ 紫蘇伴豆腐 $28新鮮紫蘇葉配搭豆
Uchi Coffee
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇
大圍積信街49號安信樓地下P號舖
𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
// 自選提案 //
⌂ 紫蘇伴豆腐 $28
新鮮紫蘇葉配搭豆味香濃嫩豆腐 淋上甜甜嘅醬油
入口冰涼 係一夏日炎炎最合適嘅開胃配菜
⌂ 醬油蛋漢堡 $52
漢堡出色 香口又厚身 咬落啖啖肉汁 配上日式甜醬汁 連同生蛋黃 入口有驚喜
⌂ 關西牛肉煮 $58
牛肉煮份量普通 薄切 底下拌有粉絲 浸透肉汁 味道更好
原先以為係壽喜燒形式上盤 稍為失望
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
܀
܀ Follow @chillfood.basis for more 📸