2018-04-28
又到3點下午茶時間,不過無食lunch,個下午茶想食飽啲。大圍龍亨冬菇亭就有茶記下午茶,一個常餐加個兩餸麵餐都只係$71,平到爆。茶餐廳都幾大,有兩邊鋪,所有枱,椅都係特別木,幾靚,坐得舒服。常餐,麵餐,一如其他茶記,好快出到貨。腸仔煎得幾好,唔燶,好香口。 炒蛋就好似熟左啲,不過唔係高級餐廳,唔通講幾多成熟咩。至於個五香肉丁米線,五香肉丁份量非常多,食哂啲米線仲有剩。米線都唔會煮得太腍。至於朋友碗沙嗲牛麵,牛肉好滑,份量一般。义燒太乾身,味道偏啖。至於個麵就真係失準,煮得太耐,太腍。其實我之前都喺到食過五香肉丁麵,又係個麵太過腍, 令我有一刻諗係味有人叫錯左,呢碗麵一直放喺到直到有人要><。杯熱奶茶值得一讚,好香濃,好滑。砂糖唔係一鑵自己畢,係獨立包裝,夠衛生。
常餐,麵餐,一如其他茶記,好快出到貨。