2017-06-05
4個人埋單差不多800HKD1. 一開始order完野食d野上得好快,4個人ordered 4 dishes, 上得快到根本張枱冇位擺,要捧住碟意粉 而waitress 見到我要一路捧住碟意粉 佢都冇咩反應***頭盤***1. 是日餐湯:蕃茄湯Rich既,但可惜只係微暖2. 三文魚salad, parma ham salad: OK3. 法式田螺薯蓉: 好細好細,酥皮好重牛油味,過得去***MAIN DISHES***1. 西冷扒 HKD$198最先成. Ordered 6成熟,個個都話好'un', 原來6成熟已經係咁un, side dish d薯仔 蘑菇反而最好食 2. 黑松露蘑菇忌廉闊條麵 HKD$169依個最正常, 只係正常,not very impressed, 一致認為西冷扒拌碟果d蘑菇重juicy and rich 3. 蕃茄basil虎蝦risotto HKD$169唔得,第一risotto 並唔係真用意大利米,只係用普通白米扮risotto ,所以根本唔受水,成個飯口感似粥,a bit gluey. 味道就好重紅椒味,麻麻地好食4. 德國豬手. HKD$179依
***頭盤***
1. 是日餐湯:蕃茄湯
Rich既,但可惜只係微暖
3. 法式田螺薯蓉: 好細好細,酥皮好重牛油味,過得去
***MAIN DISHES***
1. 西冷扒 HKD$198
2. 黑松露蘑菇忌廉闊條麵 HKD$169
3. 蕃茄basil虎蝦risotto HKD$169
4. 德國豬手. HKD$179
依個超唔OK, 雖然真係好大隻. 首先個皮勁唔脆,似水煮豬皮,超un, 豬手皮唔脆已經好failed. Second, d肉好un 好多筋,好難切,切完已經唔想食,咁就HKD$179, 完全唔值
***DESSERTS***
1. Strawberry icecream
2. Matcha icecream
3. 是日精選甜品:紅豆吉士puff
依個個味好似馬拉糕,個puff係熱,吉士係凍既
800HKD究竟食左d咩,貴,唔好食,唔飽,ocio never again!