2024-07-28 528 瀏覽
今日同朋友嚟到大坑諗住周圍行吓,睇吓有啲咩Cafe可以坐下,試吓一啲小店嘅咖啡,順便食埋晏晝🤣經過見到呢一間,之前有朋友介紹過,咁所以就入咗去,咁呢間就係搵咗位之後再落去下面嗰層叫嘢食,入面主要都係幾個後生仔喺度煮嘢食同埋整咖啡,原本以為佢哋嘅食物都好食到去邊,但係結果係超出咗預期嘅咁我哋就叫咗一個明太子意粉,一個Parma Ham牛角包,一杯Uji Megumi Matcha Latte同Honeycomb Cappuccino 個咖啡飲落去嘅時候都幾順口,唔會有種奇怪嘅苦澀味,就算我哋叫熱嘅都唔會好辣口,好舒服,就可以享受到杯咖啡本身咖啡豆嘅香味咁個明太子意粉個味唔算好濃,而且佢嘅明太子唔算落咗好多,而係落咗好多肉,蟹籽,個汁都算幾Creamy,牛角包嘅份量就唔算好大個,但係唔會好似啲雪藏牛角包,又硬又乾,整體嚟講都算唔錯,可惜嘅係佢嘅環境,唔會令你想喺嗰度停留太耐,可能係溫度同埋裝修,如果可以控制得好啲嘅話,應該係可以坐到一個下晝嘅
  • Uji Megumi Matcha Latte