【大坑老香港茶記🇭🇰|後巷懷舊鐵皮茶檔風味】🐨豬扒麵 $30推薦度:⭐️⭐️豬扒份量都好多都有六至七塊,用咗黑椒醃味道好濃,但係就覺得醬汁有啲傑身...佢本身好貼心切開咗細細件方便入口,正正因為咁煮得耐、有啲韌。麵質係普通公仔麵,當然唔係出前一丁啦~蛋味欠奉~反而麵就煮唔夠時間有啲硬身!不過以價錢嚟計,小編覺得已經相當唔錯🤪.🐨奶醬多 $14推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️奶醬多相當有驚喜,上碟時間非常之快~多士烘得外脆內軟,而且好厚身!奶醬嘅比例好多,佈滿晒成個多士嘅表面!一拎起就開始跌晒啲醬出嚟😂主要係煉奶嘅甜味,配以輕輕嘅花生醬香味~比好多茶餐廳都出色...🥜.🐨熱奶茶 $20推薦度:⭐️⭐️⭐⭐️⭐茶香順滑,色澤均勻~飲落去絕對唔會覺得鞋口!整體上茶味偏濃,令到奶茶多咗份少少嘅苦澀味,但係可以接受的~味道上唔加糖,反而更有傳統風味👍🏻——☼——☼——☼——☼——☼——炳記茶檔📍地址:大坑施弼街5號地舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 💰人均價格:$50-100🪸環境:👾🗣️服務:👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡
【大坑老香港茶記🇭🇰|後巷懷舊鐵皮茶檔風味】
🐨豬扒麵 $30