後補情人節 Lunch book到呢間位難求嘅 Pheromone之前睇飲食男女有訪問過呢間餐廳 ,牛扒omakase  但每次一出booking 都會好快full哂! 要book到黎食真係要講緣份特別一提餐廳可以BYOB waitress 會介紹返今日係牛嘅咩部位 最左係Flat lron中間係今日餐廳特備既接近ribeye位置既 secret cut 因為貨量好少 職員話得我哋呢枱先有! 最右係澳洲和牛既Picanha 即近臂部的位置 介紹完後,職員會問我哋想幾成熟 我哋就話跟你哋 recommend 煮就ok,最後決定跟職員推介 medium rare, 所以唔食得太生就可以講翻到正式開始上菜,Salad,牛肉米通,湯,牛油炒菇,薯條呢度前菜都可以無限refill!!  每道菜都會等你食完先上下一道菜,無個種趕住上菜鋪滿你張枱嘅感覺.個牛肉米通,米通好香脆!配埋牛肉食更加惹味 Salad入面有啲黑芝麻同埋櫻花蝦,增添咗份香口上湯個時職員叫我哋估下入面有咩材料,我哋都估有龍蝦,蘑菇同薯仔薯條係新鮮熱辣上枱,配佐3隻醬,分別係茄汁,蝦醬同埋好似係明太子醬蝦醬食落唔係好咸重口味 幾特別
之前睇飲食男女有訪問過呢間餐廳 ,牛扒omakase
但每次一出booking 都會好快full哂!
要book到黎食真係要講緣份

特別一提餐廳可以BYOB

waitress 會介紹返今日係牛嘅咩部位

最左係Flat lron
最右係澳洲和牛既Picanha 即近臂部的位置

所以唔食得太生就可以講翻到正式開始上菜,

Salad,牛肉米通,湯,牛油炒菇,薯條
個牛肉米通,米通好香脆!配埋牛肉食更加惹味

Salad入面有啲黑芝麻同埋櫻花蝦,增添咗份香口

蝦醬食落唔係好咸重口味 幾特別

到主菜牛扒!職員建議我哋第一啖由左食到右,唔好點醬 食咗個原味先,
之後再random 食都得份Secret cut 入口好嫩同有牛味
Flat lron 無平時個浸好重嘅牛內臟味
所以我覺得好好食
最後個塊picanha 連埋油脂 勁有油脂香 真係好邪惡但食得就唔好怕肥~!
最後食埋甜品 非常滿足

整餐飯職員好helpful and friendly 環境好好,好舒服枱同枱之間都夠闊
職員唔會見你食完就想趕你走…希望有下次啦 但真係唔是咁簡單有得食呀!
如果你都想試下試過book枱你就明。
2022-02-16
慶祝紀念