2024-05-03
🍖🍖🍻🍻大坑依區平時比較少去,但其實附近既環境同各類型小店都相當有特色今次光顧既串燒店同樣係小店感覺唔錯,最重要係食物好味有質素,非常抵食👍🏻👍🏻五花腩肉串($28)我咬落口有勁juicy又唔un,唔會覺得太油膩,上面加左香蔥,味道調配都剛剛好👍🏻👍🏻安格斯汁燒牛舌($48)燒牛舌好厚好大件,食落口肉質非常腍,燒完亦唔覺好乾,一串有四件厚厚既牛舌,依個價錢好抵食👍🏻👍🏻招牌海鮮砂鍋粥($108-2人份量)小店其中一項推介👍🏻👍🏻一鍋粥話係二人份量,但比想像中多,兩人計每人都可以有3-4碗仔以上粥既質地好綿,粥既味道好鮮,配料多,有質素,有磯煮鮑魚、蜆肉、青森縣帆立貝同蟹膏,日式煮粥仲要用高質海鮮配料,相信都唔係度度都試到,值得推介👍🏻👍🏻安格斯牛肉蘆筍卷($38)牛肉卷中間加左蘆筍非常清新,食落口爽口而且好夾,完全唔油膩免治雞肉棒($38)雞肉棒熱騰騰兼啖啖肉,配埋日本蛋食增加味道層次,唔會過份調味醬爆芝士大啡菇($68-兩隻)超級香同超級熱,進食時要小心熱會燙到咀首先菇好大件,係勁爆汁,好juicy,加入左好多蒜係菇入面,再有一層厚厚芝士係面,咬一啖一次過品嚐到菇、蒜、芝士、牛油混合
五花腩肉串($28)
安格斯汁燒牛舌($48)
招牌海鮮砂鍋粥($108-2人份量)
安格斯牛肉蘆筍卷($38)
牛肉卷中間加左蘆筍非常清新,食落口爽口而且好夾,完全唔油膩
免治雞肉棒($38)
醬爆芝士大啡菇($68-兩隻)
超級香同超級熱,進食時要小心熱會燙到咀
首先菇好大件,係勁爆汁,好juicy,加入左好多蒜係菇入面,再有一層厚厚芝士係面,咬一啖一次過品嚐到菇、蒜、芝士、牛油混合既香,雖然邪惡,但相當好食👍🏻👍🏻