2021-06-26 221 瀏覽
點樣食唔推介✨⭐️大坑人氣美式曲奇⭐️Cookie Vission地址:大坑浣紗街6號全興樓地舖🍖Matcha Macadamia White Chocolate Chip Cookie $50 (1/10)一直都想試依間d曲奇,某日入大坑食嘢終於有機會黎佢地嘅實體舖!入到去覺得d裝修好靚好開心,仲係個大display櫃面前諗左好耐食咩味好,好似每一樣都好好食🤤最後決定食最多人推薦嘅抹茶味,一拎上手仲係暖架!輕輕拎住塊曲奇已經就黎想解體咁,咁我就拿拿臨將佢一分為二,哇😍,裡面真係超流心(圖2),我就超開心咁慢慢撕黎食😍一入口個口感真係好正,曲奇本體好濕潤好軟,d抹茶流心微微苦澀嘅味道中和左塊cookie dough嘅甜,咬咬下仲食到果仁同白朱古力粒,成件事超有口感!食食下超快食完半塊!正當我食得好開心嘅時候,惡夢就黎喇😂😂😂,我慢慢撕開淨抵嘅曲奇,發現左樣奇怪嘢,咦?點解有條嘢係曲奇度嘅😨,望真d條嘢係完美比塊曲奇包圍住架wor,OMG,係頭髮啊😱😱😱😱😱😱😱😱,我即刻嚇到癲左,而為左認證條野係咪頭髮,我用力拉條野,拉嘅途中d曲奇碎都跟著條嘢跌出黎😂,個刻真心有d崩潰。拉出黎發現係一條差唔
點樣食唔推介✨

⭐️大坑人氣美式曲奇⭐️

Cookie Vission
地址:大坑浣紗街6號全興樓地舖

拉出黎發現係一條差唔多有7cm嘅頭髮(圖4)🤮🤮🤮,個一刻我嘅心情即刻由天堂跌左落地獄,點解個天要咁對我🤮🤮🤮,點解偏偏係我食個塊有毛🤮🤮🤮,跟住我望返入面廚房個中年婦人staff,我見到佢又冇戴好個口罩,露左個鼻出黎,d頭髮雖然有紮馬尾,但個頭勁多髮碎炸出黎,仲睇得出勁笠🤢,我應該係食左佢嘅頭髮🤢

總之佢d曲奇係好食,大家選擇幫唔幫襯係大家嘅選擇,我純粹分享返我當日嘅感受🤣 多謝大家睇到黎依度

回頭指數: 負🍧🍧🍧🍧🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

衛生指數: 負🛁🛁🛁🛁🛁(滿分:🛁🛁🛁🛁🛁)

嘔心指數: 🦠🦠🦠🦠🦠 (滿分:🦠🦠🦠🦠🦠)