2023-09-21 297 瀏覽
今次帶屋企人嚟到呢一間CP值高嘅任飲任食嘅雞煲火鍋,真係大飽口福!店員好nice,同我哋介紹佢嘅特色招牌!首先會有4種雞煲款式提供選擇:招牌麻甩雞煲/藥膳花雕醉雞煲/養生蟲草花雞煲/特濃花膠雞煲;之後嘅火鍋湯底嘅小食可以選擇:招牌麻甩魚片鍋/特色酸菜魚片鍋/混你個醬卜卜蜆鍋/特濃鮮茄豬骨牛尾鍋。先食雞煲後食火鍋,而且雞煲嘅雞都係任點任食,非常正!餐廳有兩款雞煲任食套餐,一個係包含海鮮拼盤,而另一個就係普通套餐,兩者相差價錢不多,抵食又新鮮,下次再嚟嘅時候,一定會揀有海鮮嘅套餐!前菜係炸物小食,炸得非常香脆,仲有榴連炸彈!之後我哋揀咗養生蟲草花雞煲,同屋企人食緊係要一齊補補身。雞煲同蟲草份量十足,湯底香濃又美味,雞肉好嫩滑!而湯底小食就揀咗混你個醬卜卜蜆鍋,幾款醬料與卜卜蜆完美融合,香氣十足,食完之後就可以加湯打邊爐喇!火鍋配料方面,選擇種類多,包括菜類、肉類、丸類、餃類等及炸物任叫任食!牛肉都係任食,係必點!魚肉類新鮮,脆魚腩入口鮮甜多汁,口感爽脆,而且仲有白鱔任食!而蝦滑和墨魚滑自家製作真材實料,特別係蝦滑,有好多蝦肉係入面!大力推薦!