2021-01-27
上次介紹大埔粉果佬既時候,反應好兩極🤨有人就表示好鐘意、每日都食😍有人就話好難食🤮仲有讀者推薦我地食大埔另一間...所以我地就即刻黎到大埔老虎岩!🐅1.蒸手打燒賣 ($10/4粒) 🌟3/5分唔算大粒,但睇得出係手打的👍🏻佢最特別既地方係用鯪魚肉做的,鯪魚味非常突出,不過亦唔會蓋過左豬肉味,同時又幾重胡椒粉味🤪係一款比較重口味既燒賣,同坊間既魚肉燒賣唔同🤨如果你係鐘意鯪魚肉既,就真係要試試佢!🤣但係食個時真係要小心😜因為我食到好幾條鯪魚碎骨啊!🥺呢到要扣少少分~而且價錢相對比進取,唔算好抵食💸2.寵茜燒賣 ($14/4粒) 🌟3/5分作為芫荽同燒賣既超級fans!!!🤩聽到呢個配搭真係要狗衝!😍唔知係太大期望定我實在太愛芫荽,覺得佢真係唔夠荽!😢外表都睇到少量的芫荽,食落就只有淡淡既芫荽味,整體味道同蒸手打燒賣差唔多😵加上佢呢個價錢就真係小貴🥺豉油辣油都正常~整體呢間唔算非常突出,價錢偏貴,勝在唔使排隊😜後來上網睇返資料,原來老闆都係師承粉果佬架! 😂唔怪得佢地都係行比較魚味重的路線🤣相信又係一間反應兩極既燒賣啊🤪
1.蒸手打燒賣 ($10/4粒) 🌟3/5分
2.寵茜燒賣 ($14/4粒) 🌟3/5分