當晚七點幾去到,無耐已經坐滿晒,仲要坐到門口出面,如果天氣唔係咁凍,其實坐出邊都幾好,仲可以睇住部車😆呢度超多款煲揀,選擇困難症發作!!今次試住佢哋個招牌麻痹雞煲($188/位)先 !好快個雞煲已經上檯,老闆話已經煮咗八成熟,煲一陣就可以食。個雞嘅顏色好吸引,望落已經知好夠味~食落仲幾嫩滑唔鞋口,而且份量都幾多~ 因為我唔太食得辣,落單嘅時候問我哋要大中小辣,我話要Bb辣🤣🤣 嚟到味道剛剛好,唔會辣到食唔到😍 個煲除咗雞之外,仲有翠玉瓜、洋蔥、蔥、蒜頭、芫荽、紫洋蔥、大乾椒,好惹味~食完雞煲就加湯轉打邊爐,款式好多!第一round叫咗:#美國肥牛 、 #午餐肉 、#草鯇魚片 、#魚皮餃 、 #萵筍 #涼拌黃金皮蛋 呢個麻麻辣辣,唔錯~#砂糖蕃茄 細個阿媽成日喺夏天整,簡單但好食❤️食食吓打邊爐食呢個凍凍地甜甜哋,幾開心同消滯~ 呢個叫咗兩次😂😂😂第二round叫咗:#花枝丸 、 #豬潤 、 #豬紅 、#唐生菜仲encore 咗碟肥牛~除咗食物多,嘢飲選擇都多,仲有啲平時少見啲嘅嘢飲~ 我幾鐘意支 #雪梨海底椰 ,細細支啱啱好~老闆好細心,會幫我哋校細啲個火同主動加湯再keep住睇個火~

麻痹雞煲

食完雞煲就加湯轉打邊爐,款式好多!
第一round叫咗:
涼拌黃金皮蛋

#涼拌黃金皮蛋 呢個麻麻辣辣,唔錯~
砂糖蕃茄

第二round叫咗:
#花枝丸 、 #豬潤 、 #豬紅 、#唐生菜
仲encore 咗碟肥牛~

老闆好細心,會幫我哋校細啲個火同主動加湯
再keep住睇個火~

呢個價錢,有雞煲食、有任食打邊爐、有任飲,仲要唔使加一,2個人埋單$400唔駛,CP值超高!下次可以試埋其他煲,我見佢有沙嗲雞煲、蔥香雞煲、醉雞煲、羊腩煲都好似幾開心~🤭
2024-01-25
麻痹雞煲