2023-04-26 62 瀏覽
次次食燒肉放題都可能要出到去尖沙咀、旺角果啲鬧市,但呢家竟然大埔都有間燒肉放題,唔洗再專登搭成一粒鐘車出去食燒肉放題🤩🤩所以作為一個大埔人,一定要去試一試喇!因為個入口係地下,但係間餐廳就係二樓,所以要由地下行上去二樓喇,但係行上去既途中都幾有驚喜🤣行上一層就見到一隻1:1既iron man模型🤩再行上一層,就見到有個小型既攀石場🤣(當然係唔攀得)。由樓下行上二樓既途中都有唔同既模型同設計,所以睇得出間餐廳都好有心思同埋心機去佈置。到正式入到餐廳,餐廳環境都好寬敞,同埋燈光好光猛,而食物有分為炸物部、中式精美點心部、日式壽司刺身部、邊爐配料部飲料部同埋燒肉部🥳🥳🥳🥳炸物部⭐️⭐️⭐️⭐️一行到入間餐廳就已經係炸物部,佢有炸香蕉、鹽酥雞、薯格同埋炸魷魚圈😋雖然款式唔算特別多,但係佢嘅炸物都仲係熱辣辣,食落唔會好油膩嘅感覺👍🏻 每款嘅炸物都有試過,我個人最鍾意嘅就係炸鹽酥雞,一來食落熱辣辣,二來佢用嘅炸粉炸出黎鹽酥雞粒好酥脆😋薯格同埋炸魷魚圈都唔錯,可以值得一試👍🏻中式精美點心部⭐️⭐️⭐️⭐️佢嘅中式點心部都幾中式,佢嘅蒸物都係用傳統嘅蒸籠去裝住,會似係平時去茶樓食點心嘅樣式👍🏻蒸物嘅選擇有馬拉盞、蓮蓉

炸物部⭐️⭐️⭐️⭐️

中式精美點心部⭐️⭐️⭐️⭐️

佢嘅中式點心部都幾中式,佢嘅蒸物都係用傳統嘅蒸籠去裝住,會似係平時去茶樓食點心嘅樣式👍🏻蒸物嘅選擇有馬拉盞、蓮蓉包、蟲草花燒賣同埋小籠包,因為我怕食包會食得太飽,所以淨係試咗佢個小籠包,佢個小籠包都唔錯,小籠包入邊仲會有鮮肉汁,而且小籠包個皮都唔會太厚,食落整體唔錯🥳

日式壽司刺身部⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

日式嘅食物一向都係我最鍾意嘅食物,而佢嘅日式部都有好多唔同壽司嘅選擇,有三文魚壽司、燒芝士蟹柳壽司、玉子壽司、花之戀、燒三文魚皮壽司、燒焦糖玉子壽司、火炙芝士牛油果卷等等唔同嘅壽司👍🏻👍🏻當然差唔多全部款式嘅壽司我都試過晒,我最鍾意嘅壽司就係燒三文魚皮壽司,佢嘅三文魚皮燒得啱啱好,唔會overcook,而且食落仲有三文魚既油脂味,十分之正😋😋😋而佢個燒焦糖玉子壽司都好好食,食落又有玉子嘅蛋香味,又有焦糖嘅甜味,成個味道配合得好好🤩當然除咗壽司之外,佢都仲有好多刺身選擇,分別有三文魚、吞拿魚、希靈魚、八爪魚、帶子同埋劍魚腩😋😋佢嘅刺身都好新鮮同埋質素唔差👍🏻

燒肉部⭐️⭐️⭐️⭐️

佢嘅燒肉都有好多唔同類型嘅肉比客人做選擇,基本上平時自己燒都係燒呢啲,例如有牛仔骨、一口牛、一口豚、黑椒牛扒、多春魚、秋刀魚、香草魚柳、叉燒、金沙骨、咖喱雞扒、蒜香雞扒等等唔同嘅選擇,基本上平時自己會燒或者唔會燒嘅款式都有齊🥳同埋今次間餐廳十分之好,額外送左一塊頂級安格斯肉眼扒😍淨係望落個樣都十分之唔錯,油脂分布都平均,而且份量都好大塊👍🏻燒完出嚟都好好食,幾重肉眼既味道,同埋肉質都嫩滑😋

整體而言,食物嘅款式同類型既選擇都多,中式、日式、燒肉、炸野都食到,而且食物質素都可以,價錢又相對出邊既放題便宜,如果想食放題嘅朋友仔都可以試一試👍🏻🤩