2022-06-03
廣褔道係大埔人「出城」必經之路,餐廳正正位處呢條䌓忙嘅大馬路旁,店面低調全唔顯眼,作為大埔人本人亦係首度探店。前菜:-磯煮鮑魚配冷豆腐,呢個配搭係好基本,嫩滑日本豆腐加上彈牙有咬口嘅鮑魚,上邊仲有少少木魚碎提升咗成個風味!-日本直送時令生蠔,一開始我冇加檸檬汁,完全係食佢海水嘅原味道,感受其肉質肥美!一讚佢個酸啫喱,令個生蠔creamy味更突出!刺身:三文魚及大拖羅,兩款都係厚切,油脂高,特別係個拖羅入口即溶,超治癒。壽司:4款壽司都係最時令嘅選擇,包括有伊左目、黑曹兒、金目鯛、黑𩶘。魚奶湯:呢個湯令我記憶最深!魚香味濃厚鮮甜,真係想再encore多一湯碗 LOL燒物-安格斯牛肉金菇卷 ,入口Juicy 微微焦香!-鹿兒島雞翼出奇到, 咬有肉汁,外脆內軟-厚切牛舌,外層有啲偏乾,不過咬落中間都尚叫軟腍飯海膽海鮮炒飯,全餐最後一道菜,粒粒分明嘅飯底佐以海膽,撈埋一齊食好香口,而個海鮮炒飯亦好足料!整體而言,個set 係超豐盛而價錢亦算合理,令我都幾期待佢嘅summer omakasa set!
前菜:
刺身:
壽司:
魚奶湯:
燒物
-安格斯牛肉金菇卷 ,入口Juicy 微微焦香!
-鹿兒島雞翼出奇到, 咬有肉汁,外脆內軟
-厚切牛舌,外層有啲偏乾,不過咬落中間都尚叫軟腍
飯