2018-03-18 25 瀏覽
今日跟男友嚟大埔覓食,地頭蟲嘅佢帶我嚟咗呢間佢成日食開嘅拉麵店。四四方方嘅小舖卻坐滿曬人,我同男友各點了味增同豬豚味拉麵同加咗啲小食開心share!我地無嗌到飲品,因為我幾鐘意飲佢店內嘅檸檬水😂清新得黎又唔酸,最啱食完嘢清清喉嚨!最先到嘅一口炸芝士男友特別推介,味道堅係相當驚喜😋外皮超級的香脆可口,一咬開就流出濃濃嘅芝士,而且即使擺咗一陣後再食口感依然,芝士都係滑灟灟的~~😍雞軟骨配搭sauce亦係超match的!醬汁似係沙律醬再溝咗啲蛋白醬,食落少少酸開胃又可口,作為餐前小食相當唔錯!拉麵我比較偏好味增味,味道夠之餘但唔會太咸,重點係湯底無好重嘅油膩感👍🏻叉燒雖然唔算好厚身但見到係特地煮熟後燒過的~食落香口好多而且口感幾煙靭,唔錯!溏心蛋亦係超好食!一咬過就滿滿嘅蛋汁流出嚟!!😍原來大埔都有唔少隱藏美食,下次要再捉男友同我去食好西先得!

溏心蛋亦係超好食!一咬過就滿滿嘅蛋汁流出嚟!!😍

原來大埔都有唔少隱藏美食,下次要再捉男友同我去食好西先得!
2018-03-16
  • 一口炸芝士