2024-01-12
大埔📌 金鷺湖 Le Vow上次去咗 Billow Chill 今次就快閃 Le Vow 嘆個靚茶 ☕食下點心 ♥ 金鷺湖Le Vow 同隔離間西餐廳 Billow 基本係互通的,窗邊既座位均可欣賞湖泊景色,打卡一流,地方寬敞又舒服,完全冇壓迫感。另外,我想讚一讚呢度嘅侍應服務都唔錯 ( 雖然見有啲網友話服務麻麻 ),至少見個個都係帶住笑容。呢度嘅點心約 $60蚊-$80 , 見有啲comment 話嘢食一般,有又話呢個價錢係食環境,但係我同豬隊友就覺得 色 • 香 •味 • 俱全 💃🏻 其實甜品好似都好精美喔~ 下次要試埋 😋其實所有食物都好好食, 私💙 推介以下: ◼ 玫瑰金蝦餃 (三件) $78玫瑰🌹金蝦餃賣相精緻,蝦餃入面你會清楚見得到有起碼有2-3隻 肥蝦 🦐 而且蝦肉好彈牙~ 大滿足❗▫️松子紅菜頭餃 (三件) $68紅菜頭餃絕對唔係食味道,而係食個口感,爽脆嘅紅菜頭,素食者一定追捧。▪️黑松露野菌餃 (三件) $78煙煙靭靭晶瑩餃子皮,包著爆餡兼菌味濃嘅切粒野菌 🍄Mixed 埋我最鍾意嘅黑松露,好滋味。▫️酸菜鱈魚春卷 (三件) $78 又係我特别 • 呢個用酸菜鱈魚做
◼ 玫瑰金蝦餃 (三件) $78
又係我特别 • [私💙 推介] 呢個用酸菜鱈魚做春卷餡料,或者你會覺得呢個配搭好奇怪,但係我想話出奇地好味,味道特別,真係出面食唔到 ~ 力推‼️
紅米腸皮幼滑軟彈,包住脆脆層,裡面塞滿蝦肉 & 肉鬆,蝦肉爽脆彈牙,中間層脆脆完全係發揮層次感作用,必食‼️
呢個絕對係我個人嘅特别 • [私💙 推介] 我本人係好鍾意食牛肉球 😍 將牛肉球整成小福袋嘅造型,創意無限。牛肉球係包喺腐皮入面,一咬落去爆湯汁,牛肉球好 juicy,色 • 香 • 味 • 口感俱全。