2018-09-24
專登入嚟大埔探朋友,中午喺大埔中心呢邊搵飯食。八號花園呢頭就有間Cafe,門面幾大,就過去睇睇。嘢食望落幾平,幾十蚊個餐,唔錯咁。可惜十二點幾全場爆滿要等位,咁我哋就行左陣先再過嚟,差唔多兩點再嚟,過左食飯時間,少左好多人,靜靜地都唔錯。午餐供應到2:30,仲有午餐食!冇餐包但有餐湯,味錯可以,可惜唔夠熱。千島醬海鮮薄餅餐$68Pizza係薄底,外邊夠脆,中間又唔會太乾,做得幾好。海鮮餡料亦都有唔少,仲有幾多芝士同千島醬,酸酸甜甜,做得好好食。燒美國肉眼扒配燒汁餐$98揀左薯菜,原來係粗薯條,大大條熱辣辣。肉眼扒用左黑椒調味,外層煎得夠香口,我地叫左七成熟,牛味唔錯,但就唔夠juicy,有點兒乾。餐飲可以揀$25以下飲品:即磨咖啡咖啡味香,難得係奶都有加熱到,幾細心。甘菊茶雖然係茶包,但聞落去真係好香,朋友話好好飲。加$18有是日甜品,都有幾款揀,我地揀左雲石cheese cake,賣相唔錯,細細件,不過好飽呀!出菜時間比較長,但食到飽飽每人都係百零蚊,抵食喎~~
冇餐包但有餐湯,味錯可以,可惜唔夠熱。
千島醬海鮮薄餅餐$68
燒美國肉眼扒配燒汁餐$98
餐飲可以揀$25以下飲品:
即磨咖啡咖啡味香,難得係奶都有加熱到,幾細心。
甘菊茶雖然係茶包,但聞落去真係好香,朋友話好好飲。
出菜時間比較長,但食到飽飽每人都係百零蚊,抵食喎~~