2019-05-18 642 瀏覽
今日收工同男友搵食,經過華都,依頭都幾多餐廳揀㗎。之前同佢尼食過雞朱寶嘅午餐,但佢地之前俾人逼遷之後再開返就冇食過了,今次係重開後,再番尋味估吾到佢重開之後竟然做埋晚市,以往只會做早午餐,是間吾憂冇生意嘅小餐館依家佢做埋晚市,餐牌冇乜點變,唯獨價錢變左(變貴左啦當然,個場重新裝潢過,加返啲油水費都正常的。值得體諒下嘅,要怪就怪個商場,之前係逼遷前最後一次食,聽日老闆娘講,業主加租,逼佢地落搭,因為見佢地生意好,但佢地會就範,最多搵過第度再重頭做過。後面想再食,真係執左,入面乜野都清空晒,得返石屎牆,根本就冇新租客,個業主咪得不償失囉,其實個地方(豆潤)咁細個,邊個會租呀?後來過一排,竟然見佢開返,更係即刻同男友講再尼食返啦好啦,人地啲歷史講完啦~講返食物先。佢地好出名就係好大塊豬排,可以配飯或者面食啦。落完單之後會問你飲吾飲湯,要就會不俾你(吾洗另外加錢的),如果飲凍飲就要另加幾蚊咁,熱飲吾洗)我叫左個川味口水雞配湯米個雞係特登整凍食嘅,味道吾錯,吾算太辣。湯米一般啦我男友叫左豬排煎隻蛋飯塊豬扒認真大,都夠厚,肉汁多,調味適中,煎得多香,蛋係流心蛋黄,一啖蛋汁加埋啲豉油汁飯,好夾,如果

依家佢做埋晚市,餐牌冇乜點變,唯獨價錢變左(變貴左啦當然
後來過一排,竟然見佢開返,更係即刻同男友講再尼食返啦

我叫左個川味口水雞配湯米

個雞係特登整凍食嘅,味道吾錯,吾算太辣。
湯米一般啦

我男友叫左豬排煎隻蛋飯

塊豬扒認真大,都夠厚,肉汁多,調味適中,煎得多香,蛋係流心蛋黄,一啖蛋汁加埋啲豉油汁飯,好夾,如果吾中意生蛋黃,可以叫時講明要熟蛋,否則一定係生嘅你。

坐位係有啲逼夾,不過香港地,又街坊生意,預左
D