2019-12-20
支持小店小本經營, 自家製無添加餃子 ,少食店可以做到, 食到梅頭瘦豬肉。雲耳椰菜豬肉餃 六隻 35hkd新鮮即日包製,用左豬肉中最令既梅頭瘦去做,食落似係自家用刀將肉打碎整出黎,冇加入任何調味醬汁, 餃子工作人員就坐喺餐廳其中一張4人枱, 默默地包餃子, 過程乾淨衛生, 雲耳椰菜豬肉餃係我最鍾意食嘅餃子, 最正嘅係餐廳嘅豉油, 將餃子鮮味帶出, 咬落雲耳有口感, 三小口就可以將一隻餃子食曬。都係果句冇添加任何調味醬汁, 真材實料, 加少量豉油就能夠將豬肉鮮味帶出, 鍾意食辣就加埋辣醬。野菌豬肉煎餃 六隻 47hkd (抵食)如果你輕輕閉上眼睛,你會以為呢一碟係***小籠包, 野菌豬肉餃,豬肉量多, 加入餐廳專用嘅紅醋, 啱曬最愛吃酸醋嘅我, 餃子推斷係用易潔鑊慢火煎出嚟, 煎到剛好金黃可口, 一個人一餐食夠一打都唔會嫌多。雙拼湯餃 六隻 59hkd-芹菜, 芹菜餃明顯睇到青青綠綠的, 湯底非常簡單 冇味精, 若然喜歡可以加十蚊去轉粉葛湯鯪魚豬骨湯。都係果句冇添加任何調味醬汁, 真材實料, 加少量豉油就能夠將豬肉鮮味帶出, 鍾意食辣就加埋辣醬。-黑松露餃子,好特別,有2粒溶溶芝士粒放左
雲耳椰菜豬肉餃 六隻 35hkd
野菌豬肉煎餃 六隻 47hkd (抵食)
雙拼湯餃 六隻 59hkd
-黑松露餃子,好特別,有2粒溶溶芝士粒放左係黑松露豬肉餃子中,黑松露味重口,都係果句冇添加任何調味醬汁, 真材實料, 加少量豉油就能夠將豬肉鮮味帶出, 鍾意食辣就加埋辣醬。
蜜棧雞翼 20hkd
雞翼3隻少量酒味, 雞肉非常軟身, 好輕易 啜幾下就將骨肉分離
和風秋葵 20hkd
最抵讚係溫度時間烹調控制得非常好,少少raw raw地口感, 未食之前以為係冷盤,原來係新鮮剛煮好, 麻醬之間加入咗少量washibi喺中間,食落得意。
後加咗杯熱鮮榨山楂茶, 以及似係鮮製豆漿
野菌豬肉煎餃 六隻 47hkd (抵食)
雲耳椰菜豬肉餃 六隻 35hkd
雙拼湯餃 六隻 59hkd