2017-11-03
我同男朋友都係新界人,平時好少去港島區食野,上星期咁岩約左朋友係灣仔食晚飯,食完之後既2人世界~就揀左搭叮叮落銅鑼灣喇~銅鑼灣都係商場居多,我地行下行下就去到TIMES SQUARE! 去到B2 個層,轉個彎竟然見到有間YOGURT 店WOR!!以前係屯門有好多間,個時好鍾意食,但慢慢執左好多,就無咩點食嚕,今次竟然見到,有殺錯無放過啦緊係!去到睇餐牌有普通杯裝既YOGURT 同SANUM 揀,我地唔知有咩分別,所以就問下店員喇~原來杯裝YOGURT係可以揀3種配料,而SANUM 即係芭菲,有2種脆脆+3款生果+一種醬,聽落好豐富啊! 所以我地就揀左SANUM喇!我就揀左MIX FLAVOR 既YOGURT,即係新出既芒果口味MIX原味~水果揀左紅莓,士多啤梨同藍莓,脆脆就揀左朱古力波波同OREO碎碎~店員好細心咁逐層舖上去! 完全無偷工減料,好大杯,見到都嚇親HAHA我呢杯就配左野莓醬,配YOGURT酸酸地! 好開胃啊停唔到口,果醬個口感好實在,食到莓架! 好厚身! 慢慢一 屠一屠食落去都幾過癮~新出既芒果口味好清新,FRESH 啊! 混合原味食又有另一種效果!男朋友就揀左全芒果味,
原來杯裝YOGURT係可以揀3種配料,而SANUM 即係芭菲,有2種脆脆+3款生果+一種醬,聽落好豐富啊! 所以我地就揀左SANUM喇! 我就揀左MIX FLAVOR 既YOGURT,即係新出既芒果口味MIX原味~水果揀左紅莓,士多啤梨同藍莓,脆脆就揀左朱古力波波同OREO碎碎~
新出既芒果口味好清新,FRESH 啊! 混合原味食又有另一種效果! 男朋友就揀左全芒果味,脆脆同我一樣,水果揀左士多啤梨,紅莓同菠蘿! 菠蘿竟然唔酸WOR~ 個醬揀左朱古力醬,朱古力同芒果YOGURT既配搭幾有趣,朱古力醬係YOGURT上面好快就凝固~ 男朋友就鍾意多D,我不嬲唔太好朱古力就麻麻HAHA!
但2杯既份量好多啊! 2個人食一杯可能岩岩好~$49蚊咁大杯,性價比好高啊!