2024-10-16 167 瀏覽
搵食,搵到去元朗小店天龍咖喱 ,聽人講佢地咖喱幾好食,今次試試佢 。咖喱吉列豬排飯🍛吉列豬扒超大塊,有成隻碟咁大 。吉列豬扒做得好好表面炸得好香脆,豬扒內裡好鬆軟 。咖喱香濃,仲加左大量既洋蔥🧅,食落咖喱有少少甜度,中和左少少咖喱既辛辣 。生煎香草羊架飯香草羊架有3件,仲要大大件,食落好有羊味,唔會覺得羊味太騷而且煎得岩岩好,羊肉質地軟硬適中,仲好幼嫩,唔會嚡口 。香酥雞另外叫左2個小食,香酥雞同天龍雞皮卷香酥雞又係炸得酥脆香口,一啖一粒,當日即叫即炸,上枱熱辣辣,值得試試 。天龍雞皮卷呢個天龍雞皮卷真係出色,外面雞皮煎到少少脆,內裡既雞肉,咬落juicy 多汁,食到啖啖雞味 。整體每碟飯都大大碟,份量算驚人,絕對夠食,咖喱香濃都好好味,送飯絕對一流 。咖喱以外其他選擇都一樣大件抵食 ,住開元天屯可以去試下😉📍 天龍咖喱元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #

咖喱吉列豬排飯🍛

生煎香草羊架飯

香酥雞

天龍雞皮卷

📍 天龍咖喱
元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖

#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #香港好去處 #假日好去處 #搵食好去處 #元朗搵食 #元朗美食 #咖喱