2024-07-15 250 瀏覽
不嬲都係豐順餃子嘅忠實粉絲 每逢經過太子嗰頭都一定會黎食豐順餃子 😝今日同朋友分別嗌咗湯餃同埋煎餃湯餃就揀咗芝士粟米鮮肉餃同埋紫菜鮮肉餃 紫菜鮮肉餃係第一次試 竟然出乎我意料😲 一路食一路諗緊點解啲紫菜可以咁有咬口 平時食開啲紫菜都唔係咁嘅質地 但係我好鍾意呢個texture 同埋唔會太鹹🤭🤭 至於芝士粟米鮮肉餃就每次都係必點既🤭 本人係芝士控 最鍾意就係啲拉絲芝士 而呢間餃子舖竟然做到餃子入邊嘅芝士係有小拉絲🤭煎餃就叫咗咖喱鮮肉餃,同埋麻辣白菜鮮肉餃 兩個都係重口味之選 再加埋用煎既方法烹調真係好香口🥳小食就share咗個秘汁拼盤 入邊有滷蛋、牛展、雞腎同埋雞翼 份量都唔少🤤 而且個汁好特別好惹味 我會形容係鹹少少嘅瑞士汁🤓或者甜少少嘅滷水汁由於啲搞事真係好大隻 所以叫咗10隻真係超級飽 好適合大食嘅人 知於食量可能少啲嘅女士可能叫七隻會比較適合

今日同朋友分別嗌咗湯餃同埋煎餃