周月一向是係全港最愛top 10食店,從中上環開幕至今已幫襯左無數次,中上環水準穩定環境衛生服務都ok,同店員都有傾有講。今日約左朋友係鰂魚涌,就去試下,想像唔會相差太遠罷;兩點半左右去到,當時只有兩個客人,而店員都只有兩三位,但一坐低已聞到店內強烈臭味霉酸宿味,枱櫈也"痴立立",明顯已有一段時間無清潔。店員態度散漫,回答詢問愛理不理,只顧玩電話或互相吹水(全部冇帶口罩),其中一位店員似用筆落食材單,我叫左招牌沾麵,呢個唔高,瘦削大眼店員,竟無洗手,就用處理文件文具既髒手攞住我既麵餅放入滾水灼,感覺令人不安同嘔心,而佢視線只專心望住手上既文件,毫無基本烹煮態度。
題外話/補充資料: 講真,沾麵質素作尚算keep到,物價急升下,加到$111元我都覺得合理,但以鰂魚涌店既衛生同店員工作,對客人既態度,如想再營運落去,必定要全店上下重新大執!!!
2023-10-03
8 分鐘 (堂食)
  • 周月沾麵