2021-04-03
來到K11 Musea , 四周藝術氣氛濃厚,心情特別放鬆,感覺悠閒。難得下午時間人流唔多, 經過 Giovanni Pina , 順便朝聖~ 還好入座只需等一會。人一攰就想吃一些甜點飲杯咖啡提提神。 餐廳櫥窗放滿各式各樣蛋糕 ,甜點, 牛角酥~ 實在難選擇樣樣都想試😍維也納忌廉咖啡那一層忌廉真讓人又愛又恨, 唔理咁多已經豁出去~~ 咖啡味道香濃, 每啖沾上一口忌廉也就啱啱好, 不用放咖啡糖。 飲到最後咖啡嘅味道最甘澀, 正好喚醒每條神經線,全日也為之醒神!!Italian All Day Brunch$148意式brunch 還是第一次吃, 賣相精美別緻。炒過嘅薯粒配上乳酪醬汁清新可口~茄蓉芝士雞肉, 肉質嫩滑, 配上芝士蕃茄很惹味。中間卷物以煙肉卷著熟蛋白, 帶點油潤嘅煙肉十分香口, 蛋白又滑又香, 做法獨特。沙律菜上有用意大利醋浸過的小洋蔥, 酸酸甜甜好醒胃!當然少不了意式火腿, 鹹香軟熟。蒜蓉包又香又脆, 配上櫻桃酱, 唔會太甜, 果味香濃 ,令人一試難忘!除了甜品,估唔到個brunch 也俾到驚喜, 食材高質賣相高貴!💖特濃朱古力味道香濃,甜度適中, 表層嘅奶泡好棉密,也看見
維也納忌廉咖啡
Italian All Day Brunch$148
意式brunch 還是第一次吃, 賣相精美別緻。
炒過嘅薯粒配上乳酪醬汁清新可口~
茄蓉芝士雞肉, 肉質嫩滑, 配上芝士蕃茄很惹味。
沙律菜上有用意大利醋浸過的小洋蔥, 酸酸甜甜好醒胃!
當然少不了意式火腿, 鹹香軟熟。
特濃朱古力
味道香濃,甜度適中, 表層嘅奶泡好棉密,也看見表面嘅可可豆油, 朋友讚不絕口!
香蕉朱古力慕斯蛋糕$52
難得香蕉和朱古力味道平衡, 餅底非常脆口, 慕絲質感幼滑甜度適中, 吃畢也不覺得膩。