2020-05-10 534 瀏覽
知道馬鞍山開咗間新嘅日本食店,主打係大手燒,其實喺電視旅遊節目亦都見過介紹過,但就冇喺日本食喎,今喺香港有機會試就第一時間同家人去試啦,大手燒佢哋有唔同嘅口味,我哋點咗軟殼蟹、明蝦芝士、同埋櫻花蝦,三個口味都唔錯,呢一類型嘅燒餅有少少似以前細個食嘅蟹片咁樣,都係好脆好易入口,會令人食到停唔到口。因為係食飯時間嘅關係,我哋亦都叫咗兩個便當,蒲燒鰻魚同埋紅酒蕃茄牛肋條,兩款味道都唔錯,牛肉好淋,鰻魚亦都惹味,兩個便當都有唔同嘅配菜同飯團,份量十足。另外我哋亦都叫咗幾款炸物,有百花釀蟹鉗,牛肉可樂餅、日式帶子、同埋炸芝士餅,點埋佢哋特製嘅沙律醬,真係超好味,百花釀蟹鉗有五星級酒店水準,可樂牛肉餅未試過,但原來個味道好夾,又係食到停唔到口,而且佢哋嘅抹茶豆腐布甸同埋伯爵奶茶都好有特色,而且亦都好啱香港人口味,唔會太甜,今日好滿足。
外賣自取