2020-11-20 64 瀏覽
好耐冇食小菜啦🤩見到呢間餐廳嘅二人套餐都幾抵食,唔使二百蚊就有齊兩款小菜、白飯、靚湯同埋甜品,正呀!餐廳裝修充滿港式懷舊風味,餐廳牆身啲壁畫設計得好靚😍 二人套餐($198) 無味精靚湯 呢個湯好足料好入味,似係煲咗好耐嘅老火湯😋誠意滿分💯新派避風塘牛柳避風塘炒蟹就見得多,避風塘牛柳都係第一次聽🤩呢道菜加入左好多香料炒,食落夠穫氣之餘仲好惹味,餸飯啱曬😋牛柳肉質軟腍,一啲都唔會韌🥳椒鹽鮮魷🦑熟我嘅朋友都知道我叫親小菜都一定會叫椒鹽鮮魷😆呢到嘅鮮魷呈金黃色,即使過咗一段時間依然保留到香脆嘅口感👍 魷魚夠爽口彈牙😋 椒鹽再加埋炸蒜,餸飯一流!🥳 最後成餐飯以意式芝士蛋糕同泡芙作結,真係飽到捧住個肚走😆-港原味 (大角咀)📍大角咀福澤街18號利奧坊地下G701號舖抵食指數:😚😚😚😚/5舔舔脷指數:😚😚😚😚/5

二人套餐($198)

無味精靚湯
呢個湯好足料好入味,似係煲咗好耐嘅老火湯😋誠意滿分💯

新派避風塘牛柳

椒鹽鮮魷🦑

最後成餐飯以意式芝士蛋糕同泡芙作結,真係飽到捧住個肚走😆

港原味 (大角咀)
📍大角咀福澤街18號利奧坊地下G701號舖

抵食指數:😚😚😚😚/5