2022-09-30
其實蘇媽已經想試左好耐,但次次想幾個一次去食既時候都係冇位,趁今次兩個人仲要係平日未到六點,點都有位啦掛😅。尖沙咀呢間門面睇落去裝修得比其他分店華麗一些,但內裏除小一個小bar區之外,和其他分店差不多。一坐底,正!都係自己scan code🤳落單既,我最鍾意👍最後兩個人叫左呢d👇👉棒棒骨肉骨茶👉仁噹牛肉撈麵👉話你知啦薄餅配咖哩👉椰香咖央多士👉串燒(雞牛豬)🍹馬來西亞拉茶 (熱)🍹桔仔話梅水 (熱)兩個人好似有d多😂添佢枱上面張墊枱紙有寫住點食肉骨茶既步驟,但當然跟唔跟亦都係客人自己喜歡😄佢先係黎左兩碗冇料既肉骨茶,你可以先用枱面既鼓油碟隨意加入調味料(係枱上有一set調味料)黎點肉骨茶既肉。肉都上埋啦~肉骨茶我比較喜歡重藥味既,但呢度既肉骨茶就好似冇乜藥味😅(雖然第二日我喉嚨都有d"確”🤣)d肉就其實唔使點醬料都夠香😌。跟著黎個仁噹牛肉撈麵,其實佢實體係靚仔過menu張相好多🤣。反而呢個有驚喜喎😀d薯仔同牛都煮得好入味好淋😋沖有除左咖哩汁之外,另外有一pat唔知咩醬真係好正好野味😍而且個量都好足😁咖央多有得揀少火、大火, 我就揀左小火,裏面既 餡料都足既,亦都香,但當然係比唔起新加玻個
一坐底,正!都係自己scan code🤳落單既,我最鍾意👍
最後兩個人叫左呢d👇
👉棒棒骨肉骨茶
👉仁噹牛肉撈麵
👉話你知啦薄餅配咖哩
👉椰香咖央多士
👉串燒(雞牛豬)
🍹馬來西亞拉茶 (熱)
🍹桔仔話梅水 (熱)
兩個人好似有d多😂添
咖央多有得揀少火、大火, 我就揀左小火,裏面既 餡料都足既,亦都香,但當然係比唔起新加玻個度食既X記啦😆但我覺得都ok既👌
串燒亦都不過不失,肉質沒有燒得好韌,都係有汁軟熟既,三款之中,我覺得串燒牛最香😋
最後是咖哩薄餅,薄餅做得不錯,挻香,鬆軟度也適中,但咖哩汁味道就。。。 稍為失色。。。
最後,我地野飲叫左熱拉茶同桔仔話梅水,熱拉茶我朋友話不過不失,茶味係有既。桔仔話梅水佢有得比你揀少甜定正常,好在我揀左少甜,因為少左甜都已經幾甜下啦🙈除左比較甜都ok既,佢仲有成粒話梅比你慢慢“梅”😙
雖然沒有太大驚喜,但個麵真係可以encore😋,況且仲有其他菜式想試😄所以都可以再去食😁