2019-10-13
今日奧海城有高達展,咁去之前呢就食咗嘢先啦,於是就開OpenRice睇吓附近有咩食。有間叫Burgerman食嘅漢堡包嘅餐廳好高評價,一般我淨係食過Mos Burger, burger king,麥當勞等等嘅漢堡包都未試過啲真係做漢堡包嘅鋪頭,於是就去試吓。間餐廳嘅裝修都有啲似美式風格,又有啲似酒吧,有一張吧枱,同埋比張圓枱。於是我哋就攞咗張Menu係枱度睇睇完之後就去買啦,我哋就揀咗飛驒牛漢堡,燒大菇漢堡,兩個都跟咗餐,跟餐加廿蚊,加咗薯條同埋薯格仲有汽水。 另外意粉係暫停嘅。由於佢係即叫即整同埋都坐滿晒人,重有外國人都黎食,所以都等左一陣。佢係burger加埋薯條咁一齊嚟,而且係用個紙碟仔裝住,比較衛生,而且佢仲好貼心咁樣有膠手套俾你,唔怕整到成手油淋淋。個burger好巨型,芝士已經用到好似落雨咁,我拎起上手一啖咬落去,係咬唔哂嘅,當然係好滿足啦因為成口都係。除咗飛驒牛之外,佢仲有蘑菇仲有彈夾住一齊,仲有加咗啲胡麻醬,同個burger都好夾。喺日本試過飛驒牛都知道飛驒牛嗰啲牛肉味冇同其他和牛咁重牛味,但佢嘅肉汁會重啲,所以就唔會好dry。快扒佢都唔會整到好似免治牛肉咁樣散修修,而
喺日本試過飛驒牛都知道飛驒牛嗰啲牛肉味冇同其他和牛咁重牛味,但佢嘅肉汁會重啲,所以就唔會好dry。快扒佢都唔會整到好似免治牛肉咁樣散修修,而且你仲會食到有少少牛筋,所以都幾煙韌,好好食。
而薯條係即炸嘅,好乾身而且好結實,點埋啲茄汁好好味,另外佢個千島醬汁呢唔知係咪加咗啲辣椒粉logo有少少辣辣地,兩隻汁加埋一齊點就更加惹味。
食burger指定飲品當然係汽水啦,咁我就給多啲少糖嘅時間,雖然小但係都好似同平時嘅冇咩太大分別,但係就會感覺到係冇咁甜嘅但係都係咁多汽同埋會感覺到更加算啲可能因為少咗糖。
以朋友嘅大菇漢堡我都試咗一啖,個菇都好juicy ,好好味。依家就跟咗暑假,薯格都係食炸雞都好好味,我就比較鍾意暑假所以我就同佢掉轉咗黎食。
呢次係初試一般連所快餐店以外嘅漢堡,雖然係貴啲,但係都值得一試再試。下次會嚟試吓其他漢堡。