2024-12-07
尋晚同班friend去咗大滿足火鍋冰室打邊爐,真係食到捧住個肚走!🤣 餐廳都幾爆場,平日夜晚去坐滿咁濟😝有分室內同室外坐~佢哋有成18款鍋底,真係好誇張!我哋見到好多枱都叫咗烤魚雞煲,勁香!不過我哋最後都係揀咗椰子雞鍋,因為想試吓佢哋標榜落足3個椰子嘅湯底🥥🥥🥥!任飲任食兩小時,真係夠晒時間慢慢嘆!仲有前菜俾大家食住等,好貼心🥰!飲品方面,除咗特飲,仲有啤酒汽水,啱晒唔同口味嘅朋友🍻!🥥椰子雞鍋 (落3個椰子)個湯底真係好清甜,椰子味好香濃,飲完一碗又一碗!🥥🤤 正呀!🥩頂級牛板腱 (每枱送一碟)呢個牛板腱真係不得了!😍 油花分佈均勻,肉質鮮嫩淥一淥就食得,入口即溶!😋😋😋 🥩手切牛肉味比較濃郁,口感更有咬口鍾意食牛嘅朋友一定要試吓!🥩🤤🦐新鮮基圍蝦基圍蝦好新鮮,肉質爽口彈牙,蝦味濃郁!🦐🦐🦐我哋淥完之後,啲蝦殼好易剝,食得好方便!🦪 香甜波波蜆波波蜆好鮮甜,而且size都幾粒🫶🏿我哋淥咗一大盤,食到好過癮!🥰🦀蟹+瀨尿蝦🦐我哋仲拎咗隻蟹仔同瀨尿蝦🦀蟹肉同蝦肉加少少湯味食落好清甜💕🥬蔬菜蔬菜都好新鮮,種類都幾多我哋拎咗啲菜、菇、豆腐等等,均衡飲食嘛!🥬🍄🥦🧋特飲:紅豆鮮草凍鮮奶🫘呢杯特
餐廳都幾爆場,平日夜晚去坐滿咁濟😝有分室內同室外坐~
🥥椰子雞鍋 (落3個椰子)
🥩頂級牛板腱 (每枱送一碟)
呢個牛板腱真係不得了!😍
油花分佈均勻,肉質鮮嫩
淥一淥就食得,入口即溶!😋😋😋
🥩手切牛
肉味比較濃郁,口感更有咬口
鍾意食牛嘅朋友一定要試吓!🥩🤤
🦐新鮮基圍蝦
基圍蝦好新鮮,肉質爽口彈牙,蝦味濃郁!🦐🦐🦐
我哋淥完之後,啲蝦殼好易剝,食得好方便!
🦪 香甜波波蜆
波波蜆好鮮甜,而且size都幾粒🫶🏿
我哋淥咗一大盤,食到好過癮!🥰
🦀蟹+瀨尿蝦🦐
我哋仲拎咗隻蟹仔同瀨尿蝦🦀蟹肉同蝦肉加少少湯味食落好清甜💕
🥬蔬菜
蔬菜都好新鮮,種類都幾多
我哋拎咗啲菜、菇、豆腐等等,均衡飲食嘛!🥬🍄🥦
🧋特飲:紅豆鮮草凍鮮奶🫘
呢杯特飲真係好特別!紅豆、鮮草、鮮奶,三個願望一次滿足!
紅豆綿密香甜,鮮草清涼解渴,鮮奶香濃順滑,真係好夾!👍🏻👍🏻👍🏻
🍨芝麻雪糕+曲奇雪糕
最後當然要食甜品啦!芝麻雪糕同曲奇雪糕都好好味!芝麻雪糕芝麻味好香濃,曲奇雪糕就充滿咗曲奇嘅香味,兩個都好正!🍦🍦🍦
💕餐廳性價比都唔錯!食物新鮮,選擇多,湯底正,服務好,環境舒適!下次一定會再嚟食!💯💯💯