2019-11-06 1634 瀏覽
最近香港開咗唔少熱石牛扒專門店,仲帶起咗食牛扒唔再係奢侈嘅事。今日同A姐去到長沙灣嘅牛極,呢度嘅牛扒主要嚟自美國、紐西蘭同日本,分為唔同種類同唔同份量,再喺塊火山石板上煎熟牛扒,而飯、沙律同日式牛肉湯都係無限添加,好抵食!無限添加:日式牛肉湯 + 沙律 + 飯喺自助售賣機揀完嘢食同搵埋位之後,即刻去自助區睇吓有咩食!日式牛肉湯一打開就有淡淡嘅牛肉味,仲有紅蘿蔔、牛肉粒同洋蔥,真材實料。椰菜沙律,新鮮爽口,加埋芝麻醬,非常開胃!仲有珍珠米白飯任裝,送飯一流!牛肩肉牛肩肉連火山石板上菜,渣渣聲,仲鋪廚房紙,為免油四濺,大家仲可以喺自助區拎圍裙。牛肉上菜嘅時候只有一成熟,大家可以根據自己嘅喜好,喺火山板上面烹調,就唔驚會太生,或者太熟。如果覺得熱石板不夠熱,可通知店員更換。牛肩肉肉質亂畫,入口一點也不韌,肉汁多到瀉。A姐喜歡切成一粒粒,自製一口牛!牛柳牛柳比牛肩肉嘅油花較少,牛肉味重,質感較實,不過依然嫩滑,肉汁豐富!大家可以按個人喜好加喜瑪拉雅岩鹽同黑椒調味,味道更有層次!(記住Like同Share畀朋友)By A姐M佬 玩樂日記 www.aandmdiary.com

無限添加:日式牛肉湯 + 沙律 + 飯

日式牛肉湯 + 沙律 + 飯

牛柳

(記住Like同Share畀朋友)

2019-11-04
日式牛肉湯 + 沙律 + 飯