2017-10-23
約咗老死去呢間超另類的Cafe,是一間以明信片和郵品為主題的Cafe,位於銅鑼灣的唐樓,友人話呢度唔Sell服務,全部自助。入到去,野要到Counter 落Order,有個牌寫明無服務,食完要自已執好餐具,又話唔好催單咁…但咁有個性,我反而喜歡,因為之前去英國旅行都見過咁的Cafe,其實都幾好呀,反正店內不夠人,香港人真係要體驗一下呢D自助餐廳啦,唔係下下比人服侍的。其實我好鐘意入面大郵筒,是英式啊,你想起香港殖物地的自由嗎?好懷念呀!牆上貼上好了不同國家的明信片,好多不同國家的風景,好美麗迷人。那帆船不錯,令人真想快快出走,體驗一下外面的世界…啊,原來腳下有隻花貓,好可愛!至於美食,煙三文魚火箭菜沙津,好新鮮,煙三文魚上佳貨色咸香新鮮,沙律菜也好好吃;卡邦尼意粉汁醬也好忌兼芝士汁,香滑有層次,意粉不會太腍吊汁一流。白牛來也,綠茶雪糕+Soda奇妙組合,比單飲開胃Soda更滿足,多了甜品的享受。臨走自助式收野,還自助式買了一張好特別的公仔明信片,其實Cafe的美食不錯,主題特別,只要不講服務,是一間好有個性的Cafe!