2018-03-05
Itamomo都幾多分店,喱間都幾大間,我都嚟食過幾次。今日我一條noun嚟食野。餐牌好多張,出品種類繁多。我今日叫左兩樣野,西西里式鲜茄烤豬扒焗珍珠飯同埋牛乳抹茶啫喱冰冰。襯d野未嚟,我出去自助取水處攞左兩杯水,one for飲and one for 洗吓d刀义。杯啫喱冰冰嚟左先,d冰大細同份量都適中,飲落都覺有抹茶同牛奶味,唔太甜,好,健康d。啫喱煙韌度ok,唔太硬但亦唔太軟,成杯野幾好飲,但只係得支飲筒,大粒d嗰d啫喱吸唔倒喎,點解冇支細嘅spoon用嚟but啫喱呢,攪到我要揾支食飯嘅spoon嚟but,真係怪左少少囉。焗飯嚟喇個名真係好長。飯用鐵碟載住,熱辣辣,少少chi底,證明係原碟即焗。試吓味先,番茄算係幾新鲜,原裝番茄味冇加糖炮制,俾個like你。豬扒以焗飯嚟計都算嫰滑,因為焗飯好多時都會將d肉焗到鞋sap sap, 配料包括草菇,椰菜同微量蛋,食落口感確係唔錯,油唔多,對我呢類講求健康嘅人都幾適合,巧初初唔知呢樽係乜東東,睇真原來係胡椒粉,成支飲筒咁高嘅胡椒粉你阿哥我都係第一次見,唔通近來胡椒大豐收,賣一蚊一斤?食具盒都ok嘅,但如果有個蓋會衛生d囉咖啡糖係咪飲咖啡至用
牛乳抹茶啫喱冰冰
西西里式鮮茄烤豬扒焗珍珠飯
食具盒都ok嘅,但如果有個蓋會衛生d囉
咖啡糖係咪飲咖啡至用得?飲奶茶落唔落得呢?睇埋英文,原來係brown sugar, 以你阿哥我呢個英倫名大學英文系畢業生嘅愚見,brown sugar譯做咖啡糖係相當misleading囉。
總括而言,呢間都算價錢大眾化而出品亦有水準嘅餐廳,冇加一又冇小費,自己出去找數,俾現錢又得,嘟八達通又得,甚至用信用卡都得,真係都算幾親民囉