2020-12-05
步入冬天,特別易覺得餓🤭 今日去美麗華行街,行到打鼓🤣,就決定要去食個有份量既晚餐!見Burgerroom係Openrice得獎餐廳,難得唔洗等位,就入左去!Burgerroom既裝修走歐洲風,我坐既位置隔離係有一埲車呔組成既牆,加上有個’order here’既提示路牌,我覺得自己好似喺條大街上面食緊野😆好奇心驅令我數一數,呢度有39款漢堡包選擇啊,最後我地試左兩款牛~➿𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 ($80)諗住最平、最經典嗰個應該相對冇咁有份量,但係一上枱個下,就知道唔係~ 漢堡既厚度適宜用刀叉先食到,除非你個口真係超級大🤣 成個漢堡包佔最厚嘅部份就係主角👉🏼 漢堡,最欣賞佢厚得黎有肉汁🤤➿𝑮𝒖𝒂𝒄𝒂𝒎𝒐𝒍𝒆 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 ($98)牛油果控當然要叫呢個啦😍🥑 牛油果醬份量幾多,雖然係醬,但係牛油果味都幾出,加埋少少既蒜味,幾夾塊漢堡!薯圈係某連鎖快餐店新年期間限定既野黎🤨 但係喺Burgerroom就365日都可以有~所以我地就叫左🤭 ➿𝑴𝒆𝒍𝒕𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑻𝒘𝒊𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒔 ($55)薯圈香脆,芝士味好濃郁啊,不過要快d襯熱食,如果唔係半溶芝士會
➿𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 ($80)
➿𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑷𝒆𝒂𝒄𝒉 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑻𝒆𝒂 ($38) *前;
➿𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑳𝒚𝒄𝒉𝒆𝒆 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑻𝒆𝒂 ($38) *後
整體黎講💁🏽♀️
🍔Burger好有份量,兩個細食既人黎share食都夠,而且價錢合理,不設加一👍🏽 防疫隔板又夠大,食得安心,又坐得舒服😌