2021-10-06
一間以“港漂”以主打客人既川菜 發現開到周圍都係 今次黎到大圍站 見佢係大圍站方便都震就試試佢上到去以為自己返大陸 好旺 好忙 環境一般 好多街坊一家大細黎食 老夫老妻黎食 後尾我終於明點解會咁熱鬧 因為如果得兩個人根本食一碟野就飽!唔吹雞真係搞唔掂!雖然知道份量好大 都叫左兩樣野普通版酸菜魚(冇加寛粉):個碗又大又寬 大過我地塊面 魚幾滑 不過有細骨 冇得大啖大啖咁食冇咁爽快 味道都係比大陸輕手 唔會太酸太辣太刺激 合格經典辣鹵香鍋:完全FAIL 以為係個豐富既大雜燴 點知全部都係D豬手 雞腳 薯仔 蓮藕 冇咩味 骨多過肉 唯一優點又係好大份總結:我地屬於正常食量既胃 已經儘左最大努力但都係食唔曬 因為太大份啦 好易打爆左個胃🥴建議一大班朋友/一家大細或者食量大少少既去食
雖然知道份量好大 都叫左兩樣野