2016-07-30 1855 瀏覽
好西通常都係上網睇返黎,今次呢個挑戰都唔例外,見到啲人話好細碟,咁我地一行三人都要試下係銅鑼灣站行左一陣就到,門口仲貼住左呢個飯,吸引人黎試下可唔可以30分鐘之內食晒一入到去見到有人挑戰緊,見到隻碟已經嘩左一聲,我諗直徑起碼有成尺長!巨虎大挑戰 ($298,30分鐘內食得晒免費!)FYI,碟野隔離部機係iPhone 6+,可想而知碟野真係好大首先借翻官方段字講下有幾多野先//份量包括4隻神級炒滑蛋、4倍份量的白飯、3條烤肉腸、3粒吉烈豬肉彈、2塊吉烈豬扒,2塊日式漢堡扒及雙倍份量的咖喱汁。//老實講我睇完初頭都唔信有好多野食,一黎到就知不得了 (官方張圖真係幾fake下)講翻個飯先啦,佢啲咖喱汁係有啲辣嘅,同時帶小小甜,溝飯食一流吉烈豬肉彈同吉烈豬扒又脆又唔韌,比較可口,當然咖喱汁都有功勞嘅加埋幾滑下嘅滑蛋、漢堡同埋大量嘅汁,食落啖啖咖喱味,絕對滿足到我...如果係一人份量而唔係咁多咁嘅情況下,我地決定佢地兩個挑戰先,如果佢地食得晒我就要挑戰;如果佢地食唔晒我就可以食埋佢 (唔可以因為挑戰而做大嘥鬼架),結果係一個得一個唔得,而我等左30分鐘後終於可以食埋果一半佢、一嘗呢度嘅咖喱飯啦好
巨虎大挑戰 ($298,30分鐘內食得晒免費!)
巨虎大挑戰
首先借翻官方段字講下有幾多野先

好啦講到尾職員都話呢個係一個啅頭,食得晒固然開心,食唔晒咪同朋友一齊食囉,返正可以試埋呢度嘅野好唔好食 (事實上真係幾正喎)
不過循例都講翻,唔好睇小呢碟飯,要自己衡量下食唔食到,食唔好就唔好勉強啦
p.s. 價錢係一碟挑戰飯同埋加一
2016-06-25
$327.8 (晚餐)
巨虎大挑戰