2017-11-06 675 瀏覽
之前喺大角咀區返工,有同事介紹我去呢間地中海/埃及菜小店食lunch,食過幾次,覺得幾好食!如果你好鍾意香料或濃味嘅食物,呢間小店係我真心推介!店鋪唔係好大,堂食大約有30個位左右,每日lunch都會有5-6個餐選擇,有雞/牛/羊埃及飯、薄餅、中東包等。由於得兩個外籍厨,樓面只得一位女士負責,可能要比啲耐性等,不過想食好味嘅野,無所謂啦!自從無喺大角咀返工後,今次專程返去試下食晚飯。星期六晚8點半到,得一台客,唔通啲食物無咁好食所以少人?但一場返到黎點都要試下!雖然樓面女士唔係好認得我,不過佢都好細心,佢見我太太大肚,比左杯暖水(有片檸檬)佢,而我果杯就有片薄荷葉,好貼心!見我地兩個人,女士叫我地唔好眼闊肚窄,有啲菜式(好似乳酪或生冷野)叫我地唔好諗等。除左做生意外,會喺客人角落出發,值得加分!最後叫左芝士羊肉焗飯同鮮茄牛肉丸,兩個人份就啱啱好!有好多香草🌿喺入面,一食落口已提經覺得好豐富、好好味!隔左咁耐冇食,食物水準一啲都冇變過!雖然我地冇叫其他野飲及甜品,但女士都送左件玉桂餅比我地,話請肚入面個bb食!咁有人情味嘅小店,應該要支持!👍🏼