2021-11-25
今次黎到呢間大角咀既人氣西餐廳~~餐廳主打手工意粉,最近仲有提供生酮餐單,食物選擇好多🤩🤩同埋好鍾意佢地既環境,夠哂色彩繽紛!放假黎chill下都唔錯🤟🏻🤟🏻🍝冬蔭功海鮮闊麵 $128✨我見好多人都有推介,就叫左黎試下😍😍賣相好精緻!冬蔭功味唔算好濃,味道酸酸辣辣~~手工意粉煙韌彈牙,好掛汁!大蝦就有4-5舊左右,口感爽彈😋😋食之前記得要唧d青檸汁,會更開胃❤️❤️🍖香煎西班牙伊比利亞豬肩肉 $148✨我地揀左要9成熟,上枱時已聞到好香🤤🤤豬肩肉好厚身,肥瘦適中!而且煎得好香口,啖啖肉,啱哂食肉獸~~伴碟既薯蓉好creamy,牛油味好重👍🏻👍🏻🦪酥炸吉列廣島蠔4隻 $38✨餐廳有提供幾款小食,我地叫左款試試~~吉列蠔即叫即炸熱辣辣,外層好酥脆😋😋餐廳選用日本廣島蠔,味道鮮甜肥美!咬落多汁,蘸一蘸沙律醬食更滋味❤️❤️🍰是日甜品 $38✨最後當然要食埋個甜品啦😏😏估唔到是日甜品係「全素拖肥芝士餅」,好驚喜!賣相仲好靚!!芝士味好濃郁,口感creamy~拖肥夠哂香甜,兩者一齊食好邪惡😈😈份量足夠2人share,十分抵食👍🏻👍🏻跟餐會附送田園沙律🥗同飲品🍹,性價比幾高~~田園沙律好新鮮,配黑醋食好
餐廳主打手工意粉,最近仲有提供生酮餐單,食物選擇好多🤩🤩
🍝冬蔭功海鮮闊麵 $128✨
我見好多人都有推介,就叫左黎試下😍😍
賣相好精緻!冬蔭功味唔算好濃,味道酸酸辣辣~~
食之前記得要唧d青檸汁,會更開胃❤️❤️
🍖香煎西班牙伊比利亞豬肩肉 $148✨
我地揀左要9成熟,上枱時已聞到好香🤤🤤
伴碟既薯蓉好creamy,牛油味好重👍🏻👍🏻
🦪酥炸吉列廣島蠔4隻 $38✨
餐廳有提供幾款小食,我地叫左款試試~~
吉列蠔即叫即炸熱辣辣,外層好酥脆😋😋
🍰是日甜品 $38✨
最後當然要食埋個甜品啦😏😏
估唔到是日甜品係「全素拖肥芝士餅」,好驚喜!賣相仲好靚!!
份量足夠2人share,十分抵食👍🏻👍🏻
跟餐會附送田園沙律🥗同飲品🍹,性價比幾高~~
田園沙律好新鮮,配黑醋食好開胃😋😋
飲品揀左凍檸茶同熱檸水,味道正常~下次可以試試佢地既特飲🤩🤩