2024-07-11
記得之前睇完套韓劇”來自星星的你”, 就喜歡上食炸雞, 而<李家>炸雞係香港就開始紅起來, 算係元組級,係香港各區都有分店, 今次同朋友嚟到大角咀分店,店內環境簡約,播放住kpop音樂, 一邊食住炸雞一邊聽, 好似去左韓國咁, 哈哈😆!餐牌上都有超過10款口味的炸雞,最開心可以自選不同嘅半半口味,仲可以揀有骨或無骨添, 但我就比較喜歡有骨, 唔想好似食緊麥樂雞😆 店員先送上椰菜salad 同醃白蘿蔔, 配炸雞解熱氣, 非常好~*芝士味炸雞🍗 - $113芝士味好香濃, 仲有小小辣辣地既調味粉, 刺激又帶點香濃芝士味嘅香氣十分配合👍🏻👍, 雞髀🍗肉質依然係最嫩滑juicy,大愛~*粟米🌽炸雞🍗 - $118炸雞表層都有甜甜的牛油味和調味粉, 即叫即炸, 黎到仲係好熱, 外皮炸至脆脆的, 咬落去十分juicy,雞脾位多肉汁,粟米🌽很甜不會乾身, 還有脆脆粟米片,好似食薯片咁,佢既份量都很多呀, 讚~*海鮮蔥餅 - $168好耐無食海鮮蔥餅, 專登叫黎試下, 味道唔錯, 點埋醬汁, 更有味道*Apple Cider Rita - $88我至愛的Apple Cider, 配上邪
*芝士味炸雞🍗 - $113
*粟米🌽炸雞🍗 - $118
*海鮮蔥餅 - $168
*Apple Cider Rita - $88
我至愛的Apple Cider, 配上邪惡嘅炸雞, 酸酸甜甜非常開胃!夏天飲超爽!