2022-01-14 549 瀏覽
見到呢間餐廳嘅串燒個樣幾靚,週末晚上就同朋友黎試下🙌🏼我地係OpenRice訂左枱,當晚去到出乎意料係晚市時間都幾冷清🙈🔆黑豚蘆筍卷$𝟛𝟠 🔆黑豚五花腩$𝟛𝟠 兩串豬肉類串燒都好香,蘆筍外層嘅黑豚肉雖然係薄片,但反而突顯到豬肉香脆感同蘆筍嘅清甜😚五花腩就肥美得黎夠哂邪惡🔆雞頸肉$𝟚𝟠 🔆雞心元$𝟚𝟠 🔆雞皮$𝟚𝟛🔆雞膝軟骨$𝟚𝟛 揀左幾款特別嘅雞部位試下🙌🏼雞頸肉食落滑嫩,唔係爽口,似雞髀肉質感🤔原本想食雞心但店家話雞心元較少見可以試下,放入口無咩內臟味道,個人認為味道唔特別🤣雞皮夠香脆👍🏼雞膝軟骨比普通軟骨有更多肉黏連,而且骨軟肉嫩😆🔆山藥$𝟚𝟛 🔆牛油果$𝟛𝟠 食咁多肉要叫番啲蔬果類中和🥬山藥食落爽口又帶黏😝而燒過嘅牛油果軟綿質感更上一層樓,但食落變左有點草青味,都係唔燒好食啲😂🔆芝士年糕$𝟜𝟚 軟軟糯糯的口感極討喜,一咬開就有流心芝士湧出,乾脆的海苔更是畫龍點睛🔆白鱔$𝟝𝟠 🔆比目魚扒$𝟡𝟠 海鮮方面只係叫左兩款魚類🐟白鱔無骨夠軟滑🙌🏼比目魚乾左少少,但魚皮索左檸檬汁後出奇地超好食😹錯哂重點🔆豬頸肉冷拌蕎麥麵$𝟟𝟘 食串燒成日都要好多先夠飽,呢度就有提供主食可以增加飽腹感😬將胡麻
黑豚蘆筍卷

🔆雞心元$𝟚𝟠
雞心元、山藥

🔆雞皮$𝟚𝟛
🔆雞膝軟骨$𝟚𝟛
雞皮、雞膝軟骨、牛油果

🔆山藥$𝟚𝟛

比目魚扒

🔆比目魚扒$𝟡𝟠
豬頸肉冷拌蕎麥麵

🔆豬頸肉冷拌蕎麥麵$𝟟𝟘
食串燒成日都要好多先夠飽,呢度就有提供主食可以增加飽腹感😬將胡麻醬同泡菜豬頸肉拌勻後睇落已經相當惹味😋尤其喜歡有陣酸酸辣辣的泡菜味,同其他食材非常之夾
香橙梳打

🔆香橙梳打$𝟛𝟚
就係汽水芬達嘅味道😂

🐰整體食物質素相當唔錯,餐廳採用生燒製法,每款串燒都能鎖住肉汁💕不過最令我驚喜嘅係蕎麥麵,無諗過串燒店嘅主食會咁出色🤤
黑豚蘆筍卷
雞頸肉