2023-05-18 451 瀏覽
我自己特別偏愛食南洋美食, 多香料味道較濃, 款式亦比較多, 餐室主打多款馬來西亞飯麵、小食及肉骨茶我們點了蛋黃奶油勁量雞扒轉參巴椰漿飯雞肉份量十足啖啖肉非常酥脆、十分惹味, 綠色的椰漿飯, 飯充滿椰漿香味, 賣相很吸引✨娘惹叻沙麵類可選油麵、米粉、渗渗(油麵加米粉)、米線或老鼠粉, 配料有青瓜絲、魚片、豆卜、蜆及蝦, 椰香味濃的咖喱湯頭, 帶點鮮味, 非常地道我知你啦薄餅🫓切好了八小塊, 非常方便食, 像酥餅外層帶脆內裏煙韌, 每啖沾上咖喱汁是絕配泰式生蝦特別喜愛這道名菜, 一份生蝦有八隻、新鮮彈牙啖啖肉、口感晶瑩爽口, 伴隨青瓜片及泰式酸辣汁, 必食推介👍🏻椰香南洋燒麵包加上了鮮牛油, 用上馬來西亞焦糖海南麵包、厚切鮮牛油同自家制咖央, 建議趁熱食, 外皮烘底脆脆的, 配上厚切牛油及咖央, 雖然邪惡但口感豐富、甜甜地又帶點咸, 完全不油膩飲品🍹桔仔話梅冰馬來西亞地道飲品, 鹹鹹酸酸又帶點甜, 生津止渴美綠恐龍升級了雙倍份量, 大大杯、滿滿美綠粉超邪惡又非常解渴環境帶南洋裝潢, 懷舊階磚設計, 地道風味, 服務員有人情味、上菜有效率, 非常抵食、ᴄᴘ值高

我們點了

泰式生蝦

椰香南洋燒麵包

飲品🍹
桔仔話梅冰
馬來西亞地道飲品, 鹹鹹酸酸又帶點甜, 生津止渴

美綠恐龍
升級了雙倍份量, 大大杯、滿滿美綠粉超邪惡又非常解渴

• 椰香南洋燒麵包
  • 美祿恐龍