2018-07-28 1516 瀏覽
大角咀大全街開咗好多新店因為平時飯堂去到悶🙈 所以心血來潮試新野呢間真係新到未有招牌,寫住「試業中」我聽朋友講原來深水埗有一間,但係我就冇點做資料蒐集啦 餐廳門口真係好古色古香,睇得出好有誠意因為木門設計好似返咗古代咁樣,仲係雙木門係抵讚嘅入到去,都好簡潔衛生,白燈感覺好乾淨😍擺設都好細緻可能新開張咩都特別😂🤣我哋冇叫到佢既招牌:肉骨茶。因為佢淨係肉骨茶已經好多選擇,有啲睇唔明,所以就冇冒險咁樣揀~我哋就揀咗怡保芽菜雞同咖喱喇沙好搞笑嘅係,佢嘅餐牌好特別,啲名會嚇親人搞到有啲唔敢叫~~ 例如「老鼠粉」,同埋呢啲👇🏻👇🏻👇🏻笑咗🤣 係等候期間發現佢嘅用品都靚例如鉛筆都係特製,超級有誠意同埋有心思😍等咗大概15分鐘,就有得食~喇沙就一般,辣味好重,如果食唔到辣嘅話一定覺得好辛苦,喇沙味就比較少!而芽菜雞就真係好正,佢味道唔濃,但係好健康啖啖肉,我哋叫咗半隻雞,佢都比得好足,而且配埋佢嘅醬油就更加好食 我都食到冇停過,啲肉都好滑真係值得一試佢嘅冬瓜龍眼茶都好好飲!感覺食物種類都偏健康價錢方面,都唔算好貴,晚餐來講又飽肚,都差不多呢個價,更何況都有少少特色
大角咀大全街開咗好多新店
因為平時飯堂去到悶🙈 所以心血來潮試新野

呢間真係新到未有招牌,寫住「試業中」
我聽朋友講原來深水埗有一間,但係我就冇點做資料蒐集啦

餐廳門口真係好古色古香,睇得出好有誠意
因為木門設計好似返咗古代咁樣,仲係雙木門
係抵讚嘅

入到去,都好簡潔衛生,白燈感覺好乾淨😍

擺設都好細緻
可能新開張咩都特別😂🤣

我哋就揀咗怡保芽菜雞同咖喱喇沙
好搞笑嘅係,佢嘅餐牌好特別,啲名會嚇親人
搞到有啲唔敢叫~~ 例如「老鼠粉」,同埋呢啲👇🏻👇🏻👇🏻

笑咗🤣 係等候期間發現佢嘅用品都靚

例如鉛筆都係特製,超級有誠意同埋有心思😍

而芽菜雞就真係好正,佢味道唔濃,但係好健康
我都食到冇停過,啲肉都好滑
真係值得一試

佢嘅冬瓜龍眼茶都好好飲!感覺食物種類都偏健康

2018-07-28
20 分鐘 (堂食)
  • 怡保芽菜雞
  • 冬瓜龍眼茶