2021-01-13 30 瀏覽
老公平時通常都係放平日,其實我哋成日行大角咀,之前經過 Homeland 門口,已經被個門口吸引住,今日就決定去朝聖!門口仲有位坐,可以坐喺門口影相打卡。我哋中午去食,中午餐牌個名勁正,叫好聞煮 (好民主) 抗疫套餐,分 A、B類,A類係主菜,B類係小食類。而每個餐都包田園沙律,同埋指定飲品1杯。呢個就係田園沙律,好開胃。主菜我哋仲叫咗「香城安格斯牛漢堡」,個漢堡好足料,平時唔好洋蔥嘅我都連洋蔥食!薯條熱辣辣,配埋 Hello 茄汁一齊食,好滿足。小食我哋仲揀咗香草牛油蒜香焗田螺,田螺個底係薯蓉底,配埋好好味😋我哋仲加咗個「德國腸拼盤」,有3款腸,其實1款係辣,不過辣得嚟好好味😋另外2款都各有特色,好正。至於餐飲,可以揀奶茶、咖啡、檸茶、檸水,我哋揀咗凍檸茶,好鐘意佢個杯,好有意思!我哋兩個都好鐘意佢甜品,所以決定加兩個甜品,呢個係「海鹽焦糖芝士餅」,唔會好甜,仲食唔停口。呢個就係「蘋果集妹奶油酥皮撻」,成個撻都係滿滿果味,好正。好鐘意呢個位,好靚,Welcome Home,好有家的溫暖感覺。店入面都係色彩繽紛,好舒服,又好有開心嘅感覺,坐喺入面都好精神。總結:味道真係好好,價錢合理,

門口仲有位坐,可以坐喺門口影相打卡。

呢個就係「蘋果集妹奶油酥皮撻」,成個撻都係滿滿果味,好正。

總結:味道真係好好,價錢合理,無論拍拖二人世界去食,或者帶小朋友去食都得,下次一定要再嚟食晚餐。

2021-01-12
午餐