2021-07-14 68 瀏覽
OPPA ~ 슈퍼 맛있는 ~ 就尋日既經歷真係相當奇幻啊~ 首先尋日忽發奇想想試下一人燒肉(其實係因為約不到朋友 QQ )然後感覺變左一日旅行,最後仲變左一日戀愛添啊~ 宜家即刻同大家娓娓道來!。本身由於無飯腳曾經想過打退堂鼓~ 到最後比內心既燒肉魂打敗咗,決定去一間都多好評又一直末有機會試既喜來稀肉🤓以我所知喜來稀肉係2013年已經黎到香港,咁多年都仲保持人氣令到我都好想知佢有咩能耐🤪。入到去呢同平時係香港見到既燒肉餐廳好唔同‥嗯‥應該咁講,係同係韓國去旅行果時好似先啱!餐廳裝修超有韓味,真係搞到我少女心有D出返黎啊🧡而且店員間交流都係用韓文,哇,OPPA們又高大,加晒分啊😍。講返食物我今次一人燒肉唔食得多,就叫左1客『201 喜來烤肉』同埋『504參雞湯』 。🥩喜來烤肉($158):其實即是牛肉片,廚師們將佢地切到薄得黎又大片,輕輕烤十秒八秒已經食得,入口熔化,抵食又好味!。🐥參雞湯($128)佢的蔘雞湯不是普通就咁人參加雞,而係將雞肉裏面夾著糯米,煲出來雞肉口感滑得黎又香,人參的香味加上雞的鮮味。無得頂啊😚。然後我再一邊食埋可以無限添加既芝士蛋🧀泡菜蛋🥚再一邊望於OPPA們😍
OPPA ~ 슈퍼 맛있는 ~

🐥參雞湯($128)

然後我再一邊食埋可以無限添加既芝士蛋🧀泡菜蛋🥚再一邊望於OPPA們😍再combine 埋個裝修,成個feel 好似去左明洞咁啊!슈퍼 맛있는!(超美味) 매우 만족!(非常好)😆
喜來烤肉
參雞湯
芝士蛋🧀泡菜蛋
2021-07-12
5 分鐘 (堂食)
喜來烤肉
參雞湯