2021-11-26 670 瀏覽
閨蜜發現The Point 新出咗意式🇮🇹大閘蟹盛宴套餐,即刻約我一齊食飯聚一聚。佢話呢個套餐最正就係,唔使食完大閘蟹,成晚手指都有蟹味喎🦀😆。又係一個好豐富嘅套餐,包括湯、頭盤、Pizza、主菜及甜品,飲品仲有半價優惠。🎃蟹肉南瓜湯熱辣辣嘅蟹肉南瓜湯,味道濃郁,裡面有唔少嘅蟹肉及蟹膏,令到南瓜湯更加鮮甜。🍘意大利炸飯團配蟹粉沙沙呢個幾得意,三個炸得香脆嘅意式炸飯團,配以沙律及藜麥。配一啖清新嘅「鮮橙汁梳打🍊+$18」及閨密嘅「Iced Oreo Chocolate +$24」朱古力味十分濃郁,大家都話好正。🦀蟹粉車厘茄天使麵賣相幾靚,幼身嘅天使麵吸收了湯汁,亦有車厘茄的微酸提味,配以鮮蟹肉,這個意粉味道頗鮮味。🍕蟹王三重奏披薩:這裡嘅Pizza一向做得唔錯,今次把蟹肉及蟹粉,配以芝士及藜麥,做了這一個新派的蟹肉Pizza,面層還有一隻炸得金黃香脆的軟殼蟹,豐富了整個口感。🍬甜品:雲呢拿泡芙每人三件的迷你雲呢拿小泡芙,泡芙皮蓬鬆酥脆,裡面嘅鮮忌廉軟滑,我哋兩個又係飽到捧住個肚😆。

🎃蟹肉南瓜湯

🍘意大利炸飯團配蟹粉沙沙