之前嘅朋友介紹同一個集團嘅大埔分店,不過大埔我就相對不方便,於是來了這家同樣做大閘蟹任食兩小時的京都薈。🦀大閘蟹不算大隻,八成都OK,有兩成略帶苦味。🦆片皮鴨質素唔錯,特別欣賞皮薄。不過有趣的是兩樣是分開上的,所以可能要等一等🤣🫕燉湯好好飲,我飲了兩碗,夠晒熱。🐍蛇羹我冇食,不過朋友話好像沒太多蛇肉/蛇味。🍚臘味糯米飯也是可以任叫任食,我們吃了一碗覺得好吃,可惜再叫已經沒有了。另外每人亦可以有一份鮑魚鴨掌,不錯。汽水糕點也是任叫任食的,我們吃了薑汁糕和紅棗糕,薑汁糕都好薑下👍🏻,紅棗糕食一般般,但唔甜算唔錯。特別要讚吓佢個薑茶,熱辣辣,好好飲。👍🏻👍🏻👍🏻+1+茶芥後,每人$565。留意除大閘蟹外,其他東西都限量供應,上一次朋友試過沒有片皮鴨,今次我們吃的時候一些糕點也售罄。所以想食可能盡早叫,或早點開餐。酒樓位置方便,不過枱與枱之間好長空間少一些。

🦀大閘蟹不算大隻,八成都OK,有兩成略帶苦味。

🫕燉湯好好飲,我飲了兩碗,夠晒熱。

🐍蛇羹我冇食,不過朋友話好像沒太多蛇肉/蛇味。

另外每人亦可以有一份鮑魚鴨掌,不錯。

酒樓位置方便,不過枱與枱之間好長空間少一些。