2023-10-14 20 瀏覽
呢度最出名,相信一定係乳豬全體!想食?可能要等下次啦😂因為要提前預訂~兩個人想試多啲菜式,相信Tasting menu就最啱啦,散叫一定食唔到好多款,Tasting menu一共有兩款,我就揀咗$1000/pp皮蛋醬蘿蔔,香濃美味流心皮蛋,配甜脆醬蘿蔔,惹味開胃🤤雞子戈渣,用金華火腿及老雞熬成上湯,加入粟粉凝固炸至外酥內滑,好好食😋蜜汁燒脆鱔,皮脆肉質超爽彈,甜甜地,好好食,兩件剛剛好~雞茸燴官燕雞茸提鮮,每一啖都食到燕窩,十分慷慨、足料釀焗鮮蟹蓋鮮甜蟹肉配上洋蔥釀入蟹蓋,炸至金黃,每一啖都好滿足,可以加少少香醋燒雲腿大地田雞片田雞片十分嫩滑香口,燒雲腿外層酥脆,內裏肉質鹹香細緻,都幾惹味水煮手切牛肉食得辣先好叫😂十分惹味,啱曬我,手切牛肉味道好香濃,肉質嫩滑,配料都唔少油雞樅菌炒四季豆嫩綠清甜四季豆配搭惹味鹹鮮雞樅菌,夾!瑤柱荷葉飯好足料!每一啖都食到蟹肉、瑤柱,粒粒分明的米飯充滿荷葉的香味生磨合桃露香濃幼滑,好想嚟多碗😋最後送上鴛鴦棗茸糕及懷舊芝麻卷,結束完美的一餐
呢度最出名,相信一定係乳豬全體!
想食?可能要等下次啦😂因為要提前預訂~

皮蛋醬蘿蔔,香濃美味流心皮蛋,配甜脆醬蘿蔔,惹味開胃🤤

蜜汁燒脆鱔,皮脆肉質超爽彈,甜甜地,好好食,兩件剛剛好~

雞茸燴官燕
雞茸提鮮,每一啖都食到燕窩,十分慷慨、足料

釀焗鮮蟹蓋

燒雲腿大地田雞片

水煮手切牛肉

油雞樅菌炒四季豆
嫩綠清甜四季豆配搭惹味鹹鮮雞樅菌,夾!

瑤柱荷葉飯

生磨合桃露
香濃幼滑,好想嚟多碗😋

最後送上鴛鴦棗茸糕及懷舊芝麻卷,結束完美的一餐