2022-07-20 1034 瀏覽
好耐之前食過不過唔係依間~之前食過天后店覺得都幾唔錯~所以今日行過會一會西環店睇下有冇唔同先😜店內播放台灣舊歌~應該係…小編真係唔識😂😂會有好多幅大大小小台灣唔同地方既照片~可能小編個段時間無咩人唔會好嘈~感覺幾舒服唔覺唔覺坐左一段時間😇阿嫲大碗米粉湯💰$78+黑糖珍珠奶茶💰$12+台灣香腸💰$12湯底好清~清得有點淡😅新竹米粉爽滑👍配料有貢丸·墨丸·蝦·蟹柳·帶子~貢丸好香肉味~墨丸墨魚味幾重下👍彈牙口感好正😜蝦同帶子反而普普通通🫣台灣腸既味道比起小編平時食既偏淡😂夾埋蒜片食中和左生蒜味~咁加唔加蒜片食又有咩關係呢🤔可能係小編唔識野🙂奶茶茶香~不過黑糖有點多~甜度over左小小😅珍珠唔會煮得太淋咬落係小編鐘意既彈牙口感🥳—————————————————☻非專業食評·純個人口味☻—————————————————📍總結:碗米粉小編覺得淡得制~可以濃返多小小~因為新竹米比較難入味如果湯底再淡變得個味道好普普通通~但野食飲品都屬於唔錯~有小小美中不足咁啦😌係台灣郎後面有個地方·藝里坊·都幾多打卡位~大家食完有時間可以行下🙂

—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻