2022-07-18 346 瀏覽
今日河馬仔同朋友一齊出去食好野,去咗間日式餐廳 - 黑木亭居酒屋🏮上次去完尖沙咀,今次就去試下天后呢間!餐廳環境好靚好有feel,啲野食都好靚好吸引😍帶子海膽青瓜卷 $188青瓜卷上有帶子同海膽,所以望落去勁靚勁吸引,所以就試下一啖食晒😆佢既帶子好厚肉好有質感,而且海膽又唔太腥,再加埋少少蔥花,味道更加濃郁🤤青瓜又可以為呢個卷帶來少少清新既感覺,整體嚟講都唔錯🤩免治雞肉棒 $58呢個免治雞肉棒咬落幾鬆,加埋上面有啲燒汁就更濃味。雞肉棒下面仲有生雞蛋🥚配埋生雞蛋一齊食,口感變得更滑。微微既雞蛋味令到雞肉棒既味道爽昇華😚海膽燒飯團 $88呢個海膽燒飯團嚟到既時候已經覺得好靚,因為上面有勁多海膽🤩佢既海膽又甜又香滑,同樣冇乜腥味。佢嘅燒飯團帶有少少鹹味,而外面既飯既質感偏為較硬,但又燒得啱啱好!因為飯團中間既飲都仲係偏向淋身,所以都幾好味😋沖繩黑糖燒菠蘿🍍 $38燒菠蘿嚟到已經覺得佢好靚好吸引,食落去嗰一啖已經覺得佢好清甜,口感唔錯,食完仲想繼續食。作為一個飯後甜品/小食真係唔錯😋忌廉球炸薯條 $68呢個薯條係即叫即整,所以嚟到係熱辣辣。薯條上面有好多忌廉勁吸引🤤佢既忌廉有少少似creamc

帶子海膽青瓜卷 $188

免治雞肉棒 $58

海膽燒飯團 $88

沖繩黑糖燒菠蘿🍍 $38

忌廉球炸薯條 $68
呢個薯條係即叫即整,所以嚟到係熱辣辣。薯條上面有好多忌廉勁吸引🤤佢既忌廉有少少似creamcheese感覺,口感勁滑,食完會想再食。薯條又脆又厚肉,因為加咗啲忌廉一齊食,所以唔會話特別鹹或者有油膩嘅感覺😋

白鱔串燒 $68
我地揀咗鹽燒味道,佢既鹹味啱啱好,唔會話超鹹。而且白鱔既肉質都好爽口🤤

黑豚荔枝卷 $38
呢個我地都係揀咗鹽燒味道,不過呢個道俾咗好大驚喜我地!因為佢既豚肉裏面竟然包住咗荔枝😨呢個真係意想不到,一咬落去竟有啲清甜同埋有爆汁既感覺!估唔到原來荔枝同豚肉都幾夾🤔

玉子燒 $32
玉子燒味道偏淡,但佢既口感又幾清😋

士多啤梨沙冰 $68
相信呢杯飲品上面最吸引既應該都係上面既熊啤啤公仔冰,真係幾靚打卡啱晒🧸 士多啤梨沙冰好大杯,夠晒凍!佢嘅味道有啲似士多啤梨味既珍寶珠,幾得意😆

北海道芒果牛乳乳酸 $48
呢杯芒果乳酸芒果味味道濃郁,裏面仲有啲果肉,飲落味道唔會好甜😋而且仲有少少牛奶味,清清地幾好飲。餐廳仲提供咗隻好靚既杯俾我地,所以望落好靚😍